Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan, Fransa’dan 28 adedi 5 Milyon Avroya alınan 98-94 model 28 adet tramvaydan 8 tanesinin Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne kiralanacağını, 12 tanesinin ise bakım onarım ihalesine çıktığını sözleşme aşamasında olduklarını söyledi. Cihan, 12 tramvayın ihale bedelinin yaklaşık 10 Milyon TL olduğunu belirtirken, tramvaylar duraklarının büyütüleceğini ve 12 adet tramvayı bu hatta kullanacaklarını belirtti. Cihan, Fransa’dan alınan tramvayların çürük olmadığını sadece koltuk ve motor bakımı yapılacağını söyledi.

KAYSERİ’DEN GERİ ALACAĞIZ

İhaleye çıkan 12 adet tramvayın yakın zamanda onarımına başlanacağını, bittiğinde şu andaki mevcut raylı sistem hattında durakları büyütüp 12 aracı bu hatta kullanacaklarını belirten Sezer Cihan, “Durakların büyütülmesi ihalesini yapacağız. Sabah akşam saatlerinde yoğun talep var. Duraklar büyüdüğünde 200 yolcu yerine 400 yolcu taşıyacağız.

Şu anda 12 tanesine ihtiyacımız var. 8 tanesini Kayseri Belediyesi’ne 1.5 yıllığına kiraya veriyoruz. Kayseri’nin yaklaşık 1.5 yıl ihtiyacı var. Bu kiralama sayesinde hem araçlar orada çalışacak, hem de bizim ihtiyacımız olan bazı onarımları yapacaklar. 1.5 yıl sonra biz tramvaylarımızı geri alacağız” dedi.

15 BİN EVDE ANKET YAPILIYOR

Ulaşım master planı yaptıklarını, bu sayede şehirde nerelerde raylı sistem, nerelerde metro, nerelerde hava raya ihtiyaç olduğunun ortaya çıkacağını dile getiren Cihan, “Şu anda 15 bin evde anket yapılıyor.

Master planı bitinceye kadar bizim Kayseri’ye kiraladığımız vagonlar geri gelmiş oluyor. Yeni raylı sistem hattı yaptığımızda hepsi lazım olacak. Bu araçları Fransa’dan aldığımız için bazı onarımlar gerekiyor. Fransa’dan ekipler geldi, inceledi. Fransa’dan alınan araçların hiçbirinin kliması yoktu. Koltukların bakıma ihtiyacı var, motorların bakıma ihtiyacı var. Bazı işlemlerin yapılması gerekiyordu. Yabancı araç herkes yapamıyor. Araçların bakıma ihtiyacı vardı ancak çürük değildi” diye konuştu. Meral KINACILAR