Şehitkamil Belediyesi başkan Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında ilk meclis toplantısını yaptı. Başkan Rıdvan Fadıloğlu, meclisin açılışında yaptığı konuşmada yeni meclis üyelerini uyardı ve "Şahsa yönelik imar tadilatlarıyla ilgilenmeyin, halkın yararına projelerle gelin. Biz bu konuda sizden hassasiyet istiyoruz. Belediyeye gelir getirecek projelerle gelin. Burada tartışacağım konular projeler olmalı" dedi.

KAYNAK YARATMAK ZORUNDAYIZ

Belediye meclis toplantısına mazaretleri nedeniyle Ak Parti'den Ali İhsan Aydıngüler, Eyüp Eruslu, Veysel Akbağ, Engin Sökmen ve Mehmet Yıldız, CHP'den ise Resül Öksüz katılmazken diğer meclis üyeleri hazır bulundu. Meclisin tek MHP'li üyesi Durdu Ergin de meclis toplantısına katıldı.

Rıdvan Fadıloğlu meclis toplantısının açılışında yeni meclis üyelerinden mümkün olduğu kadar şahsa yönelik imar tadilatıyla ilgilenmemelerini. halkın yararına projelerle gelmelerini istedi. Fadıloğlu, "Biz halkın yararına projeler derken, başka anlayışlar bunu başka yönlere çekiyorlar. Biz bu konuda sizden hassasiyet istiyoruz. Belediyeye gelir getirecek projelerle gelin. Bu memlekete hizmet etmek için kaynağa ihtiyacımız var. Bu ay genel bütçeden gelen pay normal her ay gelenin üçte biri. Genel bütçeden gelen pay belli. Kaynak üretme zorunluluğumuz var. Hep birlikte ele vereceğiz ve burada almış olduğumuz kararların arkasında duracağız. Bu memlekete birşeyler yapmak istiyorsak tartışacacağım konular projeler olmalı" diye konuştu.

KOMİSYON SEÇİMLERİ YAPILDI

Gündemin ilk maddesi komisyon seçimleri oldu. İlk olarak, 1. ve 2. meclis başkan vekilli ile 2 Asil 2 Yedek Katip üye seçimi yapıldı. Gizli oyla yapılan seçimde birinci meclis başkan vekilliğine 39 oyla M. Hayri Özkeçeci, ikinci meclis başkan vekilliğine 39 oyla Murat Özgüler seçilirken, Divan katip üyeliklerine ise 39 oyla Hakkı Kalender, 38 oyla Selim Gözen, yedeklere ise 37 oyla Mehmet Yılmaz, 38 oyla Memik Terlemez seçildi.

FADILOĞLU'NDAN TEPKİ

Başkan vekili ve divan üyelikleri seçimleri sırasında, grup kararının dışında oylamada farklı isimler çıkınca duruma Rıdvan Fadıloğlu tepki gösterdi. Fadıloğlu, "Grup kararına uyun. Bu konuda hassasiyet bekliyorum. Demokratik hakkınız var, ancak birde parti disiplini var. Yanlış işler var gibi algı yaratılmasın" dedi.

ENCÜMEN SEÇİMİ YAPILDI

Encümen üyeliğine 3 üye seçimi yapıldı. Encümen üyeliğine önerilen Engin Sökmen, Sedat Arıkan ve Cevat Ensari seçildi.

İMAR DA BİR İLK

İmar komisyonuna 5 üye seçildi. Ak Parti'den Murat Özgüler, İhsan Aydıngüler, Şerafettin Hasgül, Mehmet Karakurt'un yanısıra ve CHP'den Nusret Gür imar komisyonuna seçildi.

BÜTÇE SEÇİMİ

Bütçe Komisyonuna ise M. Hayri Özkeçeci, Kürşat Bozbaş, Mehmet Yıldız, M. Ali Zaptiyeoğlu, Hurşit Yıldırım seçildi.

TARİFE KOMİSYONU

Tarife komisyonuna M. Hayri Özkeçeci, Feyzullah Kılıç, Ayşe Gülşen Bakkal, Songül Köseoğulları ve CHP'den Hasan Çolak seçildi.

Seçimlerin ardından gündem maddelerine geçildi.

2013 yılı denetim komisyon raporunun meclisin bilgisine sunulması hakkında gündem maddesi oy birliği ile kabul edilirkin, 2013 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi ise bir sonraki gündeme bırakıldı.

Güvenevler Mahallesi Ada 2592, parsel 1,2,4510'da kayıtlı bulunan Güvenevler Mahallesi 38 Nolu Cad. 39 Nolu Sokaktaki parka Şehit Polis Ali Polat adının verilmesi teklif karar olarak kabul edildi.

Gündemin 5. maddesi olan Sanayi Mahallesi pafta 21M-IId,21M-IIIa, ada 4091, parsel 1, ada 4097, parsel 1'de kayıtlı taşınmazların uygulama imar planı değişikliği hakkındaki madde 7 red oya karşılık oy birliği ile kabul edildi.

Diğer gündem maddeleri ise oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

Gündemimiz kişiye özgü plan tadilatları değil, projelerimiz olmalı. Biz birlik ve beraberlik içinde olduğumuz müddetçe şehirde güzel işler yapacağız.

KADINLAR TAM KADRO

Şehitkamil Belediyesi'nin ikisi kapalı 6 kadın yeni meclis üyesi meclis toplantısına firesiz katıldı. Ak Partili kadın meclis üyeleri Ayşe Teymur, Ümmü Gülsüm Avcı, Ayşe Gülsen Özbakkal, Elif Korkmaz, Hülya kılıç, Songül Köseoğulları toplantıya renk kattı. Ayşe Gülşen Özbakkal ve Songül Köseoğulları Tarife Komisyonuna girdiler.

GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİMİZİ DİKKATE ALIN

Meclis toplantısının sonunda Başkan Fadıloğlu, grup başkan vekillerine söz verdi. İlk olarak CHP'nin grup başkan vekili Dr. Ahmet Baydilek söz aldı. Baydilek, belediyenin internet sitesinde Ak Parti'li belediye meclis üyelerinin mazbata haberinin konulduğunu eleştirdi. Baydilek, kamu yararına olan işlere destek vereceklerini belirtirken, "Biz muhalefet olarak denetim görevi yapacağız. Güzel işlere evet, halkın yararına olmayan işlere ise hayır diyeceğiz. Gaziantep'in eksikliklerini giderme, daha yaşanabilir bir şehir olması için çalışacağız. Bilindiği üzere kentimizin trafik, ulaşım, çevre, göç ve sosyal problemleri var. Bizim de bu konularda görüş ve önerilerimizi dikkate almanızı istiyoruz" diye konuştu.

AK PARTİ OLARAK ÖNERİLERE AÇIĞIZ

Ak Parti Grubu adına da Halil Uğur söz aldı. Uğur, 30 Mart seçimlerinde halkın iradesinin sandığa yansıdığını ve halkın büyük çoğunluğunun Ak Parti'ye teveccüh ettiğini belirterek, "Bugün itibariyle siyasi kimliklerimizi bir tarafa bırakıp önce Şehitkamil, önce memleketimize faydalı işler yapmak için çalışacağız. Biz Ak Parti olarak görüş ve önerilere her zaman açık olacağız, şehrimizin menfaatleri için tartışmaya açık olduğumuzu hatırlatmak istiyorum" dedi.

AMAÇ MEMLEKETE HİZMET

Mehmet Ali Çiftçi de, karşılıklı anlayış ve hoşgörü içinde siyasi kimlikleri bir tarafa bırakarak memlekete hizmet için yarışmak gerektiğini belirterek, "Biz burada bir aileyiz, bir parti değiliz. Buradan çıktıktan sonra partiliyiz. Her partinin bir tüzügü var, her partinin meclis üyeleri kendi grup odalarında tartışmalarını yapmalıdır. Biraz önce benim isminin komisyonlar için önermişler. Ben önermedim. Tek bir öneri olduğu için ben önermişim gibi bir algı oluşabilir. İhtilaf çıkarmak doğru değil. Ne konuşacaksak kendi grubumuzda konuşalım" dedi.

ŞEHİTKAMİL BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ

Ak Parti'den M.Murat Özgüler, Mustafa Dinçoğlu, Ayşe Teymur, Eyyup Eruslu, M.Ali Çiftçi, Ümmügülsüm Avcı, M.Alparslan Gökçek, Turgut İhsan Tan, Murat Şahin, Sedat Arıkan, Memik Terlemez, Mehmet Yılmaz, Ayşe Gülşen Özbakkal, Feyzullah Kılıç, Şerafettin Hasgül, Memet Orhan Demirhan, Elif Korkmaz, M.Selim Gözen, Hülya Kılıç, Songül Köseoğlulları, Hakkı Kalender, Halil Uğur, Mehmet Karakurt, Ali İnsan Aydıngüler, Engin Ateşsönmez, Mehmet Cevat Ensari, Engin Sökmen, Mehmet Yıldız, A.Kürşad Bozbaş, Mustafa Kaygusuz, M.Ali Zaptiyeoğlu, Veysel Akbağ, M.Hayri Özkeçeci, Orhan Durur, Abdulhalim Açar, Ahmet Eviz, CHP'den Mehmet Sucu, Hasan Çolak, Hasan Hurşit Yıldırım, Ahmet Baydilek, Nusret Gür, Beşir Demircioğlu, Zeynal Güçyetmez, Resul Öksüz ve MHP'den Durdu Ergin.

Meral KINACILAR, Bahri GEBEL