Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanlar Kurulu Üyeleri, Şahinbey ve Şehitkâmil Kaymakamlarına hayırlı olsun ziyaretlerinde bulunarak Gaziantep'i anlattılar.

GAZİANTEP TÜRKİYE'NİN LOKOMOTİFİ

GAİB Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumları ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, GAİB Yönetim Kurulu üyeleri ve GAİB Genel Sekreteri Fatih Yumuş'tan oluşan heyet, göreve yeni atanan Şahinbey ve Şehitkâmil Kaymakamlarını makamlarında ziyaret etti. GAİB heyeti ziyaret programları kapsamında ilk olarak Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın’la bir araya geldi. Gerçekleştirilen ziyarette Kaymakam Aydın'a yeni görevinde başarılar dileyen GAİB Başkanı Çıkmaz, şehir ekonomisi hakkında açıklamalarda bulundu. Gaziantep'in ihracatta Türkiye'nin lokomotifi konumunda olduğunu aktaran Çıkmaz, birlik olarak Türkiye'nin 2023 ihracat hedefleri doğrultusunda emin adımlarla yürüdüklerini söyledi.

ELE ELE VERİP HİZMET YAPACAĞIZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şahinbey Kaymakamı Aydın ise," Gaziantep'e dair çok canlı umutlarımız ve hedeflerimiz var. Gazianteplilerle el ele verip ilçemize en güzel hizmetleri vermek için çalışacağız" dedi.

KENDİ KABUĞUNA SIĞMIYOR

GAİB heyeti daha sonra ikinci ziyaretini Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun'a gerçekleştirdi. GAİB Başkan Çıkmaz, Kaymakam Dursun'a şehrin ekonomisi, ticareti ve genel yapısı hakkında bilgiler verdi. Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumları ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya ise ziyarette yaptığı konuşmada, Gaziantep'in dünyanın 180 farklı ülkesine ihracat yapan, girişimleriyle kendi kabuğuna sığmayan, dünyanın önemli ticaret merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

GAZİANTEPLİLER SICAK KANLI

Gaziantep'te göreve başlamaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Kaymakam Dursun ise “ Daha önce birçok ilde görev yaptım. Görev yaptığım tüm yörelerde hakla ilişkilerimiz hep bir birlik ve beraberlik içerisinde geçti. Fakat şunu söyleyebilirim ki, Gaziantepliler kadar sıcakkanlı, ilişkiye açık, samimi insanlar görmedim. Yeri geldikçe bir araya gelip dayanışma içinde Gaziantep için beraber çalışmalıyız” dedi. Bülten