Gaziantep'te, hatta Türkiye'de bugüne kadar böyle bir olay yaşanmadı. Açık öğretim sınavına giren Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, sınav arasında tuvalete gitti, geri döndü. Sınavına devam etti. Ancak sınav sonunda salon başkanı tarafından sınavının geçersiz sayılacağı söylendi. Kadın salon Başkanının, 'sınavınız geçersiz sözleri, kaymakam Aydın'ı çileden çıkardı. Kendini tanıtan Kaymakama salon başkanı, 'Biz herkese eşitiz, farklı muamele yapamam' dedi. Kaymakam Aydın ise, 'Ben farklı muamele istemiyorum. Rahatsızlandım, insani bir şey' dedi. Kaymakam Aydın yasal hakkını arayacağını, gerekirse mahkemeye gideceğini söyledi.

'BEN KAYMAKAMIM' DEDİ, DİNLETEMEDİ

Açık öğretim sınavları hafta sonu yapıldı. Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın da, sınava giren öğrencilerden biriydi. Ancak Kaymakam Aydın'ın, yaşadığı talihsizlik bu kadarı da olmaz dedirtti. Açık Öğretim Fakültesi Adalet Bölümü birinci sınıfta okuyan Aydın, Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde sınava girdi. Kaymakam Aydın, sınav sırasında ihtiyaç için lavaboya gitti. Kaymakam geri döndü ve sınavına devam etti. Ancak sınav sonunda Salon başkanı kadın, Kaymakam Aydın'ın sınavının geçersiz sayılacağını söyledi. Kaymakam Aydın, Kaymakam olduğunu söyledi. Salon başkanı bayan Kaymakam'ın sınavını kabul etmeyeceğini söyleyince, tartışma büyüdü.

SALON BAŞKANI GERİ ADIM ATMADI

Sınav görevlisi ile Kaymakam arasındaki tartışmanın uzaması üzerine Kaymakam'ın korumaları da sınav salonuna geldi. Açık öğretim denetim elemanının da olaya şahit olduğu, hatta Kaymakam ve korumalarından tepki gördüğü öğrenildi. Salon Başkanı bayan, gerek kaymakam, gerekse korumaların tepkisine aldırış etmedi. Salon Başkanı bayan, sözünden geri adım atmadı ve kaymakamın sınavının geçersiz olduğunda ısrar etti. Bunun üzerine olayla ilgili tutanak tutuldu.

CÜZDANIMI BİLE SIRADA BIRAKTIM

Olayla ilgili görüşlerini aldığımız Kaymakam Aydın, hukuk fakültesine dikey geçiş yapmak için bu bölümde okuduğunu söylerken, olay günü yaşadıklarıyla ilgili, "İshal olmuştum. Sınav esnasında daha fazla dayanamadım ve sınavın lavaboya gittim. Geri döndüğümde salon görevlisi beni salona almak istemedi. Ben durumumu izah ettim, ancak anlamak istemedi. Ben çok kötü olduğum için evraklarımı masanın üzerinde bırakıp çıktım. Çıkarken cüzdanımı dahi sırada bıraktım" dedi.

YASAKSA BU SÖYLENMELİYDİ

Geri geldiğinde salon görevlisi tarafından kendisine sınava giremezsin denildiğini söyleyen Kaymakam Aydın, "Salon Başkanı bana 'evraklarını teslim etmeden çıkamazsınız, sınavını kabul etmeyeceğim. Açık öğretim yönergesi var, burada açık şekilde hüküm var. Yönergeye göre ilk yarım saat ve son 15 dakika çıkmak yasak' dedi. O zaman sınav görevlileri öğrencilere sınavdan çıkılmanın yasak olduğunu hatırlatmalı değil mi? Ben de o zaman neden sınava girenlere bunu yüksek sesle söylemediniz. Normalde bu yüksek sesle söylenmeli. Bakın hocam bizi ikaz etmeniz gerekirdi. Bu insani bir olay dedim, ancak dinlemedi" dedi.

REKTÖRÜ ARADI

Salon görevlisinin kendisini dinlemeyince Açık Öğretim Fakültesi Rektörünü aradığını anlatan Kaymakam Aydın, sınav yönetmeliği ve yönergesini sınav görevlilerinin de bilmediğini belirterek, "Yönetmeliği göre tuvalet ihtiyaçları için geçici süreli, kısa süreli izin verilmeli deniyor. Ancak bunları açık öğretim görevlisi de bile bilmiyor. Benim sınavım niye geçersiz olsun? Hakkımı yedirmeyeceğim. Yönerge var, haklı talebim var." diye konuştu.

SALON BAŞKANI, 'HERKESE EŞİTİZ' DEDİ

Dlekçeyi hazırladığını, doktora gidip rapor aldığını söyleyen Aydın, "Kendimi tanışmışım, mazaretim var demişim. Ama salon başkanı kadın bana herkese eşitiz, farklı muamele yapamam diyor. Ben farklı muamele istemiyorum. Rahatsızlandım, dedim. Anlamadı" dedi. Aydın, dilekçe yazdığını, gereği yapılmadığı takdirde mahkemeye gideceğini sözlerine ekledi. Meral KINACILAR