Ülkelerinde yaşanan savaş ortamından kaçarak kaçak yollarla Türkiye'ye sığınan Suriyelileri kayıt altına almak için Gaziantep Koordinasyon Merkezlerinde başlatılan hummalı çalışmalar devam ediyor. İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı son tarih olan 17 Kasım' a kadar kayıtlar bitmeyince süre ucu açık olarak uzatıldı. Suriyelilerin kuyruk çilesi çekmemesi içinse herşey düşünüldü ve randevu sistemine geçildi.

KUYRUK ÇİLESİ BİTTİ

Günlük 500-600 Suriyelinin randevu alıp kayıt işlerini gerçekleştirdiği merkezde dağıtılan kartlarla Suriyeliler sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanacak. Görüşlerine başvurduğumuz Suriyeliler, 18 Kasım'dan bu yana randevu sistemine geçildiğini ve artık sıra beklemek zorunda olmadıklarını belirterek yetkililere teşekkür etti. Randevu sistemine girip sırasının gelmesini bekleyen Ziya Hüseyin, "Sıra sisteminde çok rezillik çekiyorduk. Sırada haksızlık yapanlar oluyordu. Allah razı olsun yetkililerden, bu durumu biran önce hallettiler. Şuanda kayıt sistemine göre bizi çağırıyorlar. Eskiden olduğu gibi kafasına göre herkes sıra tutmuyor, tek bir merkez var buradan herkesin işlemi gerçekleştiriliyor" dedi.

BU KİMLİKLE HASTANEYE GİDEBİLECEĞİM

Muhtarlıklardan aldıkları kağıtların üzerine randevu kağıtlarının zımbalandığını anlatan Ziya Hüseyin, kayıt süresinin uzatılmasına da sevindiklerini belirterek, "Kayıt süresinin uzatılması bizim için çok iyi oldu. Türk yetkilileri bizim her türlü sorunumuzla ilgileniyorlar. Çocuklarım hasta, hastaneye götüremiyorum. Bu kimlikleri alırsam ilk işim çocuklarımı hastaneye götürmek olacak" dedi.

GÜNLÜK 600 CİVARINDA KAYIT YAPILIYOR

Suriyeli Misafirler Koordinasyon Merkezi yetkilileri ise, normal şartlar altında ayın 17'sine kadar bitecek olan kayıtların tarihinin uzatıldığını ifade ederek, "Suriyelilerin kuyrukta beklememesi için ayın 18'inde randevu sistemine geçtik. Günlük olarak 500-600 tane Suriyeli misafirimizin kaydını yapıyoruz ve onları kimlik sahibi yapıyoruz. Suriyeliler sıra beklemedikleri için artık oldukça memnunlar ve bizde rahatladık. 300 Suriyeli sabah, 300 Suriyeli ise öğleden sonra geliyor" diye konuştu. Haluk ŞAHİN