Gaziantep Ticaret Odası cafe-restaurant-lokanta-catering hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren firma yetkililerini Çalışma Bakanlığı’nın 2014 yılı içerisinde yapacağı denetimlere hazırlamak amacıyla Bakanlık Müfettişleri ile bir araya getirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişi Ali İhsan Öztürk, firma sahiplerinden özellikle sigortasız işçi çalıştırma konusuna hassasiyetle yaklaşmalarını istedi.

Firmaların denetim sırasında herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmaması amacıyla düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Acıoğlu, yiyecek içecek hizmet sektörünün bir insanın doğumundan ölümüne kadar ilişkisini kesmediği bir sektörde olduğuna dikkat çekti.

YARDIMCI OLUN

“Yaşadığımız kentlerin kent kimliğine, ekonomisine ve özgeçmişine damga vuran insanlık var olduğu günden bu yana var olan sevgi ve emek sektöründeyiz” diyen Uğur Acıoğlu, iş müfettişlerinin iyi niyet ile hareket ettiklerini belirtti. Firmaların denetimlerde müfettişlere yardımcı olmasını isteyen Acıoğlu, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından gelen müfettişlere önce endişe ile yaklaştım. Ancak onları tanıyıp niyetlerinin haksız rekabeti önlemek olduğunu anlayınca endişelerin yersiz olduğunu fark ettim. Üstatların işletmelerimizi kontrolü esnasında siz değerli meslektaşlarımdan elinizden geldiği kadar yardımcı olmanızı rica ediyorum” şeklinde konuştu.

FİRMALARA UYARI

Denetimlerde bakılacak konular hakkında katılımcıları bilgilendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişi Ali İhsan Öztürk ise firma sahiplerinden özellikle sigortasız işçi çalıştırma konusuna hassasiyetle yaklaşmalarını istedi. Sigortasız işçi çalıştırmanın sektörde haksız rekabete yol açtığını dile getiren Öztürk, “Bizler denetimlerimizde sektörünüzün gelişmesi ve eşit şartlarda rekabet edebilmeniz için çalışıyoruz. Dolayısıyla sizlerin de bizlere bu konuda yardımcı olmanız gerekir. İşçilerinizi sigortasız çalıştırmayın ve ücretlerini tam gösterin. Bir diğer önemli nokta da yabancı uyruklu çalışanlar. İşletmelerinizde kayıt dışı yabancı uyruklu işçi çalıştırmayın” şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ