Gaziantep’te 5 gündür kayıp olan şahıstan haber alınamazken, ailesi kaçırıldığını iddia etti.
Edinilen bilgiye göre, Gaziantep’in Düllük Mahallesi'nde yaşayan 65 yaşındaki Reşit Kantar, evden çıkarak bir daha dönmedi. Şahsın eve dönmediğini gören ailesi çevre mahallelerde aramaya başladı. Kantar’ın Akçagöze (Cuba) Mahallesi'ne gidip dönerken 3 kişi tarafından ticari bir araca bindirilerek kaçırıldığını iddia eden ailesi, yetkililerden bulunmasını istedi.
Evli ve 6 çocuk babası olan Reşit Kantar’ın kardeşi Bilal Kantar, abisinin kaçırıldığını ve bunu görenler olmasına rağmen korktukları için ifade vermediklerini iddia ederek, "Benim kardeşim buradan saat 8 gibi çıkıp Cuba köyüne (Akçagöze Mahallesi) gidiyor. Daha önce orada işyeri vardı. Oraya varınca görüyorlar. Kardeşim bakkala girip bir şeyler aldıktan sonra yine yola devam ediyor. Onlar da araçla bu adamın peşine düşüyorlar. Onu yolda düşürdükten sonra 3 kişi alıp arabanın içine atıyor. Kardeşim o günden beridir kayıp. Köylüler de görmesine rağmen bu adamların korkusundan şahitlik yapmıyor. İki yıl önce de Beylerbeyi köyünde bu adam kardeşime ve oğluma silah sıktı ama vuramadı" dedi.
Kardeşinin akli dengesinin pek yerinde olmadığını belirten Kantar, "Akli dengesi yerinde değildi. Zaten hafızayı kaybetmişti. Bir şey de bilmiyordu. Zaten adam oraya bir şey bilerek gitse oraya hiç gitmez. Bütün köyleri gezer. Biz şimdi bu adamın çıkmasını istiyoruz. Öldüyse öldü, kaldıysa kaldı, yaralıysa yaralı. Bir yerde çıkmasını istiyoruz. Yoksa bunun sonu yok. Hepimiz çok perişanız. Yemek bile yiyemiyoruz" diyerek kardeşinin bulunmasını istedi.İHA