Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in, Kent dışından gelen ulaşım konusunda uzmanlarla, Gaziantep'in trafik sorununu ele aldığı ve ilk etapta kavşaklardaki göbeklerin kaldırılması yolundaki tavsiyeyi uygulamaya koyacağı öğrenildi.. Sorunu çözme adına ciddi önerilerin getirildiği görüşmede, belirli kavşaklardaki orta göbeklerin kaldırılarak, fiziki düzenlemenin yapılmasına karar verildi. En kısa sürede uygulamaya geçirilmesi kararlaştırılan projeye ilk olarak İbrahimli Mahallesi Abdulkadir Aksu Bulvarı üzerindeki göbekten başlanacak.

TRAFİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLE İŞBİRLİĞİ

Alınan bilgiye göre, Gaziantep'in trafikte ilgili çözümler için kentin en sıkıntılı noktalarına gidildi. Yapılan ve yapılacak olan planlarla ilgili sorunların aktarıldığı görüşmelerde, Trafik Şube Müdürlüğü'nün de tavsiyeleri doğrultusunda bilgi alındı.

TRAFİĞİN YOĞUN OLDUĞU KAVŞAKLAR GEZİLDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen toplantıların ardından, kendi ekibi ve dışarıdan gelen uzman ekiplerle birlikte kent içerisinde trafiğin en yoğun yaşandığı Grand Otel ve Çetinkaya Kavşağı gibi sorunlu kavşakları gezerek yerinde inceleme yaptı.

27 KAVŞAKTA AKILLI VE DİNAMİK OLUYORUZ

Akıllı ve dinamik kavşaklar üzerinde çalışma yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “İstanbul ve Kayseri’den gelen güçlü bir ekip var. Gün boyunca biz ulaşımla ilgili çalışmamızı yaptık. Kısa vadede karar verdiğimiz çalışmalarla, karar verdiğimiz 27 kavşağın geometrisini hızlı bir şekilde yapıp çıkacağız. 27 kavşağı akıllı ve dinamik kavşağa dönüştüreceğiz” şeklinde konuştu.

KAMERA SİSTEMİNE GEÇİLECEK

Daha önce hayata geçirilen ve ancak sürdürülemeyen dinamik kavşak sistemi için yeniden düğmeye basıldı. Aşırı yığılmaların olduğu saatlerin tespit edileceği dinamik kavşak uygulamasında 27 noktaya kameraların yerleştireceği ve kameralar sayesinde yoğunluğa anında müdahale edileceği belirtildi. İhalesi yapılan ve ilk etapta Kalyon ile Çetinkaya kavşağında yapılacak olan uygulama için düğmeye basıldı.

FİZİKİ DÜZENLEMELER YAPILACAK

Uzmanlar ve Gaziantep ekibinin yaptığı tespitler ışığında önce fiziki düzenlemeler yapılacak. Fiziki düzenlemeler çerçevesinde ilk etapta göbekler kaldırılacak. Kaldırılacak olan göbeklerden sonra fiziki düzenlemeler yapılacak. İlk uygulama ise İbrahimli Mahallesi Abdulkadir Aksu Bulvarı üzerindeki göbekte yapılacak.

İNÖNÜ CADDESİ VE ANTEP LİSESİ

Şehrin trafiğinin kilitlendiği İnönü Caddesi ve Gaziantep Lisesi kavşağı içinde ciddi çalışmalar yapılacak. Şehrin trafik yapısı incelenecek ve belirtilen bu iki noktada ilk etapta fiziki düzenlemeler yapılacak. Trafik sorunun kökten çözmeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, bu konuda uzman kişilerin yanında, Gaziantep'te trafik sorununu bilen kişilerden de görüş alacak. Fiziki düzenlemeler en kısa zamanda hayata geçirilecek. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT