Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehir içindeki trafiği rahatlatmak için proje üstüne proje yapıyor. Ancak akıllı kavşaklar, 4 kavşakta U ve sola dönüş yasağı, çok sayıda kavşakta sarı ışıkların kaldırılmasına rağmen kentte trafik çilesi devam ediyor. Bazı kavşaklarda kırmızı ışık adeta işkence haline geldi. Bu kavşaklardan biri de Sigorta kavşağı. 5, hatta çoğu zaman 10 dakika kırmızı ışıkta bekleyen sürücüler ve çevre esnafı duruma isyan ediyor.

Çevre esnafı, "Müşterilerimiz 5 dakika için dükkanımıza geliyor, aracın içinden inmesiyle cezayı yemesi bir oluyor. Bu yüzden işlerimiz epey azaldı. Bu yolda hep bir yoğunluk var, sabah ve akşam saatlerinde bu yoğunluk daha da artıyor. Gaziantep'teki araç sayısına yollar yetmiyor. Bu yolun esas sorunu cadde üstüne park eden araçlar ve trafik ışıklarında aşırı beklemek" dedi.

İŞTE ESNAFIN YOL YORUMU

HALİL ÇELEBİ (MANAV)

"SİGORTA KAVŞAĞINDA ARAÇLAR 10 DAKİKA IŞIKTA BEKLİYOR"

"Akşam saatlerinde burada trafik bir çileye dönüyor bunun nedenlerinin başında da tramvayın zaten dar olan yolu daraltması geliyor. İbrahimli yolunun açılmasıyla birlikte Sigorta kavşağında araçlar 10 dakika kadar ışıkta bekliyorlar. Dükkanımıza gelen vatandaşlar bize hep tramvaydan yana dert yanıyor. Tramvayın yolu daralttığını, tramvayın yer altına indirilmesi gerektiğini söylüyorlar. Trafikteki bu yoğunluk vatandaşların işe gidiş ve geliş saatlerinde yaşanıyor."

METİN TABANIYASSI (AYAKKABICI)

"YAŞANAN TRAFİK SORUNU İŞLERİMİZE DE YANSIYOR"

"Bu yolda hep bir yoğunluk var. Sabah ve akşam saatlerinde bu yoğunluk daha da artıyor. Burada park sorunu var. Tramvay bu yolu çok daralttı, buradan gelen araçlar park yeri bulamıyor, yolun ortasına park ediyorlar. Işıklarda uzun kuyruklar oluşuyor. 5 dakika, 10 dakika bir aracın ışıklarda beklediğini gördüm. Tramvay ışıklara geldiğinde yolda bir aksama başlıyor, tramvayın geldiği sırada 500 metrelik araç kuyruğu yaşandığını bilirim. Burada yaşanan trafik sorunu bizim işlerimize de yansıyor. Müşterilerim 5 dakika için dükkanımıza geliyor aracın içinden inmesiyle cezayı yemesi bir oluyor. Bu yüzden işlerimiz epey bir azaldı. Cezayı hemen yazmayı biliyorlar. kuyruğada bir çözüm bulsunlar. Burada çoğu kimse araçlarını ana cadde üstüne park ediyor, yol zaten tramvaydan dolayı dar, buna araçlar da eklenince oldukça daralıyor, bu da kazalara yol açıyor."

YUSUF BİLGE (BAKLAVACI)

"SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN YOLLAR GENİŞLEMELİ"

"Trafik burada çok yoğun oluyor, park eden araçlar zaten bir şeriti baştan başa kapatıyor. Sabah ve akşam saatlerinde trafikte adım atılacak yer kalmıyor. Gaziantep'teki araç sayısına yollar yetmiyor. Trafik sorununun çözülmesi için yolların genişletilmesi gerek. Yaşanan trafik sorunu yüzünden müşterilerimiz dükkana gelemiyor, vatandaşın canı çekiyor bir kilo baklava için dükkana geliyor, beş dakikalık iş, hemen cezayı yazıyorlar."

ŞERAFETTİN ATASEVEN (KURU GIDACI )

"TRAFİKLE İLGİLENEN KURUMLAR BU SORUNA DAHA FAZLA ÖNEM VERMELİ"

"Burada trafik zaten sorundu, Zübeyde Hanım Bulvarına konan ışık trafiği daha da zora soktu. Bu yolun esas sorunu cadde üstüne park eden araçlar ve trafik ışıklarında aşırı beklemek. Vatandaş evine gidip gelirken sorun yaşıyor, çile çekiyor. Her zaman bu yol aşırı derecede kalabalık. Allah'a emanet yaşıyoruz, araçlar çok hızlı gidiyor. Bu yoldaki trafiğin çözümü için 25 Aralık Hastanesi'nden Fevzi Çakmak'a giderken tramvay yoluna bir alt geçit yapılmalı. Yoksa bu durum artarak devam eder. Asım Bey zamanında verilen hizmetler üst noktadayken Fatma Hanım başkan oldu olalı o hizmetleri göremiyoruz. Trafikle ilgilenen kurumlar bu soruna daha fazla önem vermeli."

İLHAN ŞEN (EKMEKÇİ)

GAZİANTEP TRAFİĞİ İSTANBUL TRAFİĞİNİ GEÇTİ

"Gaziantep trafiği İstanbul trafiğini geçti. Bundan 15-20 sene önce bu yola araba mı yeter diyorduk, şimdi araç sayısı arttı, yol yetmiyor. Tramvay burası için ciddi bir sorun. Tramvay alttan geçse yollar ciddi manada genişlerdi, ama alttan geçirmediler. Tramvay yolu iki araçlık yolu zaten daraltıyor. Kalan yolu da cadde üstüne park edenler alıyor, yol çok daralıyor. Buradan Karataş'a giderken her ışıkta bekliyoruz. Bunlarda kısa bekleyişler değil 5-10 dakikalık bekleyişler. Bilhassa buradaki yoğunluk sabah sabah ve akşam saatlerinde oluyor. Karataş'a gidene kadar Kilis'e 40 kere gidip geliriz. Trafikteki yoğunluktan dolayı müşterilerimiz ekmek almaya geliyorlar, araçlarını beş dakika park ediyorlar, hemen ceza yiyorlar."

METİN ERYOL (ANAHTARCI)

"ESKİ BİNALARIN YIKILIP YOLUN GENİŞLETİLMESİ GEREK"

"Şehrin trafiğinde proplem çok fazla. Yollar hali hazırda yetmezken, bu tramvayı da buraya getirdiler sorun daha da büyüdü. Sorunun çözümü için tramvayların olduğu yerlere alt geçit, üst geçit yapılmalı. Kavaklık'taki eski binaların yıkılıp yolun genişletilmesi gerek. Eski 40-50-60 yıllık binalar yıkılmalı. Geçenlerde gezi için Irak'ın Erbil kentine gittim, 30 metrelik, 60 metrelik, 100 metrelik ayrı ayrı yollar var. Kent merkezine giden herkes 5 dakikada istediği yerde. Bu durum Irak'da yaşanırken neden bizim ülkemizde yaşanmıyor?"

MEHMET GÜNDÜZ (BAKLAVACI)

"TRANVAYIN YOLU KAPATMASI TRAFİĞİ OLUMSUZ ETKİLİYOR"

"Sanko Park'ın arasındaki yol gidiş geliş olmak üzere trafiğe açılmalı. Böylece Zübeyde Hanım Bulvarındaki yoğunluk azalır. Trafik polislerinin kavşaklarda artırılması da bu sorunun çözümü için önemli. Emek kavşağı ve bu Sigorta kavşağının olduğu yerde araçlar cadde üstüne istedikleri gibi park ediyorlar. Tramvayın yolu kapatması trafiği olumsuz etkiliyor. Bence tramvayın yer altına alınması gerek. Yoksa sabah ve akşam saatlerinde burada trafik çok yoğun oluyor, vatandaş mağdur oluyor. Gerekli önlemler alınmazsa vatandaş daha da mağdur olur." Haluk ŞAHİN