Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, havaalanı yolunu burç kavşağına bağlayacak olan 12 km uzunluğunda 12 şeritli yol üzerinde Şahinbey Parkı yanında kavşak, Yeditepe’de Viyadük ve Dutluk’ta üst geçit çalışması yapılacağını söyledi.

Şahinbey Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı birinci oturumu Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı. Şahinbey Belediye Meclisinde gündeme alınan 8 madde görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

YEŞİLVADİ MÜJDESİ

Türkiye'nin en büyük parkı olan 1 milyon 700 bin metrekare büyüklüğündeki Yeşilvadi Parkı’nın bir ay eçirisinde halkı kullanımına açılacağını söyleyen Tahmazoğlu “Yeşilvadi Parkında çalışmalar bitmiş durumda. Şu anda havuzlara su tutulmaya başlandı. Diğer yandan da parka çim ekimi yapılıyor. Çok büyük bir aksilik olmazsa kısa bir süre içinde bu parkı hizmete açıp halkımızın hizmetine sunacağız” dedi. Daha sonra 8 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste 3 madde oy birliğiyle kabul edilip, 2 madde İmar komisyonuna 3 madde de Plan ve Bütçe komisyonuna sevk edildi. Bu arada TRT tarafından 23 Nisan'da Gaziantep’te yapılacak olan Çocuk şenlikleri organizasyonuna Şahinbey Belediyesi 350 Bin TL nakdi yardım yaptı.

23 NİSAN'DA BİTİYOR

Başkan Tahmazoğlu, “kentsel dönüşüm çalışmamızın ürünü olan Çamlıca konutlarımızın satışını ve takaslarını yapıyoruz. Özdemirbey Caddesini 2 şeritten 6 şeride çıkardık. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Yine yolumuzun devamı olan Düztepe’den dutluğa kadar olan alanda kamulaştırma işlemlerine başladık. Yeni dönemde bu yolumuzu da açacağız. Perilikaya’da kentsel dönüşüm çalışmamız devam ediyoruz. Bu bölgede 179 konutun yapımına başlayacağız. 16 Mart’ta Mavikent konutlarımızın hak sahiplerine anahtarını teslim edeceğiz. Türkiye’nin en büyük parkı olan Yeşilvadi parkımız tamamlanma aşamasına geldi. Tamamını 23 Nisan’a kadar tamamlamış olacağız" dedi.

MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

5 yılda güzel projelere imza attıklarını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, “bu dönem içerisinde bu projelerin yapılmasında büyük desteği olan tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Gelecek dönem çoğu meclis üyemizin değişiyor olmasına rağmen bugün arkadaşlarımız son ana kadar meclisimize katılarak çalışmasını yapıyor. AK Parti ve CHP grubu meclis üyelerimiz uyum içerisinde çalışma yaptı. Hepinize teşekkür ediyorum.”dedi. Gündemde görüşülecek madde kalmadığından meclis 06 Mart 2014 Perşembe günü saat:17.00’de yeniden toplanmak üzere dağıldı.

BORA TOKTAŞ