Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bilboardların yanısıra , 'Dinamik Kavşak Uygulaması'nı facebook'a koyduğu kısa filmle tanıtıyor. Ancak facebook'a gelen yorumlara bakıldığında, insanların gündeminin sadece dinamik kavşaklar olmadığı anlaşılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı'na facebook sayesinde ulaşma imkanı bulan vatandaşlar, Suriyelilerden dolayı ev kiralarının yüksekliğinden, Seyrantepe'deki ahırlardan , Küsget'teki yolların bozukluğundan, tramvayların geçiş üstünlüğünden, hız sınırından dert yanıyor.

İŞTE YORUMLARDAN BİR KAÇI

OKUL SÖZÜ VERMİŞTİNİZ

Fatma Şahin'i takip eden TC Bekir Türk adlı vatandaş, Şahin'in kendilerine okul sözü verdiğini söylüyor. TC. Bekir Türk, " Perilikaya'da Mustafa Marangoz ilkokulunu yıkıp yenisini yapacağız dediniz o kadarçocukları sevindirdiniz ama geri vazgeçtiğiniz söyleniyor çocuklar ve mahalle sakinleri çok büyük hayal kırıklığı içerisindeler herkes fatma şahin başkan bile sözünü tutmuyorsa bu şehrin gidişatı iyi değil diye konuşmakta" dedi.

SURİYELİLER NE OLCAK

Eskikale Münevver Sule Gecer adlı kullanacı, ev kiralarının yüksekliğinden şikayet ediyor. Gecer, "Başkanım trafik sorununu çozeceksınız güzel birde Suriyeliler ne olacak, buna bir çözüm. Yerli halk sıkıntıda ev kiraları tavan yapmış herşey ateş pahası bu durumda halk ne yapsın başkanım siz halktan gelen birisiniz zengin kesim anlamaz sizin anlamanız ve buna bir çözüm bulmanız gerekmez" dedi.

KAVŞALARDA ÖNLEM ALINMALI

İsmail Canpolat adlı facebook kullanıcısı da tramvayların geçiş güzergahı olan kavşaklara bir çözüm bulunmasını istiyor. Canpolat, "Sayın BaşkanımTranvay geçiş güzergahı üzerindeki kavşaklara çözüm bulunmadığı taktirde hala sıkıntı yaşayacağız. Tranvaya Paralel gidiş yönündeki ışıklarda herhangi bir problem yaşanmıyor. Ama tranvay kurulum güzergahı açısından stratejik bir hata olduğu için çok fazla problem yaşıyoruz. İlk hedefiniz bu sistemi kontrol altına alabilmek olursa halk çok rahatlayacak. Biliyorsunuz ki önümüz mübarek Ramazan ayı. Eğer Ramazan Ayından önce küçük tedbirler ile Tranvay geçiş güzergahları olan kavşaklarda bir önlem alınırsa, emin olun halk size dua eder" dedi.

ARAÇLAR YOL KENARINA PARK EDİYOR

Ferhat Yılmaz ise "Bazı kaldırımların geniş olması araçların yol kenarına park etmesi. Mesela Ordu Caddesi Yeşilsu, İnönü Caddesi Ulu Cami ve Kırkayak Parkı'nın park yüzünden itfaiyeyi engellemesi. Yeni görevlerinizde başarılar dilerim Fatma Şahin başkanım" dedi.

ŞAHİN:İŞE YARADI

Fatma Şahin, tanıtım filminde dinamik kavşağın işe yaradığını belirterek, "Gaziantep trafiğini rahatlatmak amacıyla bir ilk adım attık. Trafiğin sıkıştığı kavşaklarda "Dinamik Kavşak Uygulaması" başlattık. Gaziantepliler'den gelen tepkilere ve gözlemlerimize göre işe de yaradı. Ancak, dediğimiz gibi, bu ilk adımımız" dedi.Haber Merkezi