Gaziantep Adliye binası önündeki silahlı saldırıda hayatını kaybeden 5 kişiden biri olan Zeki Erdem Öğümsöğütlü, ölümünden üç gün önce teklif ettiği ve olumlu yanıt aldığı kız arkadaşı için çektiği video klibi, yürek burktu.

Gaziantep’te geçtiğimiz 14 Mart Perşembe A.Ç., hasımlarını öldürmek için uzun namlulu silahla adliye yanında yaylım ateşine tuttuğu Zeki Erdem Öğümsöğütlü, patronu Atilla Dedekurt, Hatice Şener Dedekurt, Esra Dedekurt ve Kenan Dedekurt’u öldürmüştü. Olayda hayatını kaybeden Zeki Erdem Öğümsöğütlü’nün arkasından dram çıktı. Öğümsöğütlü'nün öldürülmeden 3 gün önce kız arkadaşına, aşkını tarif etmek için klip hazırladığı ortaya çıktı. Öğümsöğütlü'nün sevgilisi için hazırladığı klipte, yazdığı pankartları arkadaşlarının elinde tutturarak sözleri tekrarlattığı gözlendi. Sevgilisi için umut dolu sözleri arkadaşlarıyla söyleyen Öğümsöğütlü, kız arkadaşının gönlünü almayı başardı. 11 Mart sabahı kız arkadaşından olumlu yanıt alan Öğümsöğütlü, kız arkadaşının olumlu yanıtını Facebook sayfasına da ‘Huzuru buldum’ diyerek mutluluğunu arkadaşlarıyla paylaştığı öğrenildi. Huzuru 3 gün süren Zeki Erdem Öğümsöğütlü’nün son görüntülerinde hayat dolu olduğu gözlendi.

Zeki Erdem Öğümsöğütlü’nün en yakın arkadaşı Samet Başdereci, olay gününü anlatarak, arkadaşının birlikte çalıştığı patronunun adliyede boşanma davalarının olduğunu ve o gün patronun isteği üzerine boşanma davası için birlikte Gaziantep Adliyesi'ne gittiklerini söyledi. Başderici, “Erdem çok iyi, hayat dolu, hayata olumlu bakan bir insandı. Kimse ile bir kavgası yoktu. Olayda yaşamını yitiren patronu Atilla Dedekurt dahi onu aileden gördükleri için onunda yanlarında olmasını istemişti. Olayın gerçekleştiği anda adliye otoparkından otomobilini almak üzere gitmiş ve duruşmadan çıkan Atilla Dedekut, Hatice Şener Dedekurt ve Esra Dedekurt tam arabaya binecekleri sırada, A.Ç.'nin silahlı saldırısı sonucu arabası ile olay yerinden kaçmak isterken aracının içinde kurşunların hedefi oldu. Ayrıca bu olay bir çete hesaplaşması değil çünkü ne benim arkadaşım ne de olayda hayatı kaybedenlerin hiç birisi çete üyesi değil. Boşanma davasında mal paylaşımı yüzünden çıktığı iddiaları ortaya atıldı bu da asılsızdır. O gün orada can verenler masum ve hiçbir olay ile bağlantıları olmayan insanlardı. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını istiyorum. Arkadaşım bir hiç uğuruna hayatını kaybetti. Arkadaşımın ölümü böyle olmaması lazımdı” dedi.

SEVDİĞİNE KLİP HAZIRLAMAK İSTEMİŞ

Arkadaşı Zeki Erdem’in hayat dolu bir insan olduğunun dile getiren Samet Başderici, “Arkadaşım Zeki Erdem, ölmeden 3 önce sevdiği bir kıza aşkını itiraf etmek için, bir klip hazırlamak istedi. Bende kendisine yardımcı oldum ve özel bir hastane çalışanları ile okuduğumuz üniversitedeki arkadaşlarımızın yardımı ile bir klip hazırladık. Klipi hazırladıktan sonra kız arkadaşına sunarak, çıkma teklifinde bulundu ve bununla birlikte arkadaşım Zeki amacına ulaşarak, sevdiği kız ile arkadaş oldu. Zeki, daha sonra 11 Mart Facebook sayfasına ‘İlişkisi Başladı ve Huzuru Buldu’ anlamında mesaj yazdı. Ama ne yazık ki kardeş olarak gördüğüm canımdan çok sevdiğim arkadaşım Zeki, bu huzuru sadece 3 gün yaşayabildi. Zeki ölmeden bir gün öncede evlerini taşımışlardı. Yeni evlerine taşındıktan sonraki gün, zalimce aracının içinde öldürüldü. Zeki’nin birçok hayalleri vardı. Beraber enstrüman kursuna yazılmıştık, o klarnet çalma dersi alıyordu, bende gitar dersi alıyordum. Fakat Zeki’nin bu hayali sadece iki hafta sürdü. Bunun yanı sıra birçok hayalleri vardı ama Zeki bunları yaşayamadı. Arkadaşımın bu şekilde ölmesi ailesi dahi bütün insanları yasa boğdu. Onunla yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi” diye konuştu.

Zeki Erdem Öğümsöğütlü ise ölmeden önceki son görüntülerinde klibi hangi şartlarda çektiğini ve mutluluğunu anlatmaya çalıştı.