Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Penye, Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği (PENKON) destekleriyle Akort Fuarcılık tarafından düzenlenen ‘’4. Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarı (PENTEX)”, Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı.

Ortadoğu Fuar Merkezi’nde yapılan fuarın açılışına, Gaziantep Vali Vekili Adil Nas, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın,Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıpoğlu,Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Irak Gaziantep Başkonsolosu Sabah Aldabbagh ve çok sayıda davetli katıldı.

200 firma ve markanın iştirak ettiği fuarda hava şartları nedeniyle katılım azdı. Çeşitli etkiniklerinini yanı sıra Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Ve İstanul Aydın Üniversitesi’nin katkılarıyla ‘’ZEUGMA’’ konulu defile yapıldı. Çingene kızı motifi ve diğer mozaiklerin de kreasyonda yer alan defile, Aydın Üniversitesi moda tasarım bölümü öğrencileri tarafından sergilendi. Firma sahipleri hava şartları ve fuarın ilk günü olması nedeniyle katılımın az olduğunu söyledi.

KENDİ BAŞIMIZA BÜYÜYEN BİR SEKTÖRÜZ

Fuarda konuşan Penkon Derneği Başkanı Mehmet Haskaya, ‘’Sektörümüzün bir çok problemleri var. Bu sektör uyuyan bir sektördü. Arkadaşlarımızın özverili çalışması sonucu markaların ürünleriin bu fuarda sergilemesi bizi heyecanlandırdı. Bu fuarın ülkemiz ve Gaziantep için hayırlı olmasını diliyoruz. Kendi başımıza büyüyen bir sektörüz’’ dedi

GAZİANTEP’İN MARKALAŞMASINDA TEKSTİLİN ÖNEMLİ BİR YERİ VAR

Tekstilin Türk Ekonomisinin çok önemli bir sektörü olduğunu belirten Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ‘’Eğer istatistiklere bakacak olursak tekstil sektörü her zaman ön planda olmuştur. Tekstil sektörü, destek verilince büyüyen bir sektördür. İhracat oranlarına baktığımızda artısı en çok olan sektördür. Gaziantep’te markalaşma adına tekstil çok önemlidir. Patent tasarım merkezlerinin mutlaka kurulması gerekiyor. Bu sektörü kesinlikle bir tarafa bırakamayız. İstihdam konusunda en fazla iş imkanı sağlayan sektördür. 2013’te Gaziantep’te tekstil ve konfeksiyon sektörünün 110 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini, 2014’te ise bu rakamın 141 milyon dolara çıktığını vurguladı. Bu fuara destek veren herkese çok teşekkür ediyorum’’diye konuştu.

TEKSTİL SEKTÖRÜ EMEK İSTEYEN BİR SEKTÖRDÜR

Gaziantep Valisi vekili Adil Nas ise, ‘’Tekstil sektörü, emek isteyen bir sektördür. Kaliteli ürünler üretip markalaşmamız gerekiyor. Bu açıdan, bu fuarlar sektörler için çok önemli. Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan tekstil çok sayıda insana da iş kaynağı olmuştur. Bu kadar önemli bir sektörde kullanılan makinelerin yurt dışından ithal edilmek yerine artık Türkiye’de üretilmesi gerektiğini anlatan Nas, “Devletin vereceği desteklerle Gaziantep’in de bu konuda öncülük edebileceğini düşünüyorum” dedi.

Fuara katkılarından dolayı Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukuğlu tarafından fuara katkı sunanlara birer teşekkür plaketi verildi.

Fuara,Yavuzer Tekstil, Sanko Tekstil, Koska Bebe Tekstil, Beyaz Melek, By Battal,Cesika Tekstil gibi çok sayıda Gaziantepli firma katıldı. Okan YILMAZ