LGBT üyeleri, Gaziantep’te öldürülen Sevda Başar isimli transseksüelin cinayetine tepki göstermek için basın açıklaması düzenledi.
Gaziantep’teki LGBT üyeleri, geçtiğimiz günlerde erkek arkadaşı tarafından öldürülen Sevda Başar isimli transseksüelin cinayetini protesto etmek için Yeşilsu Meydanı’nda toplandı. Grup adına basın açıklamasını Zeugmadi LGBT Üyesi Eyüp Çakır yaptı. Toplanan grup; basın açıklaması sırasında sık sık sloganlar atarak cinayete tepki gösterdi ve katilin bir an önce yakalanmasını istedi. Grup, yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.
NEŞELİ BİR İNSANDI
Öldürülen Sevda Başar isimli transseksüelin yakın arkadaşı olan transseksüel bayan Seçil Kardelen, “Sevda Başar benim hem çocukluk arkadaşım hem de ev arkadaşımdı. Şıkır şıkır, neşeli, çok sevimli, hayata dolu dolu bakan bir insandı. Transseksüel kimliği ile kendi ailesi, toplum, erkek arkadaşı, hayatına giren bütün insanlarla sorun yaşadı. Normal bir kadındı o. Konuşması, yaşayışı, bedeni, hareketleri, beyni, vücudu, tamamen bir kadındı. Şıkır şıkır sevgilisine hazırlanmış, neşe dolu, heyecanla telefonla konuşarak arabasına biniyor. Arabasında 15 dakika telefon görüşmesi yapıyor. Önce bir heyecan, onun sonrasında bir düşünme sonra arabasının kontağı açıp arabasını hareket ettiriyor ve kayboluyor” ifadelerini kullandı.
KATİLİ BULUNSUN
Sevda Başar’ın diğer bir yakın arkadaşı transseksüel bayan Serap Soydan ise şunları söyledi: “Sevda Başar benim en yakın arkadaşımdı. Onun katili, sevgilisi, beraber olduğu insan Ethem O.’nun bir an önce bulunmasını, devlete teslim edilmesini özellikle istiyorum. Katillerin sokaklarda gezerek, dolaşarak yaşamalarını istemiyorum. Bir an önce arkadaşımın katilinin bulunmasını istiyorum.”