Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Kasımpaşa ile Gaziantepspor mücadelesinde tecrübeli Teknik Direktör Rıza Çalımbay, hakem Tolga Özkalfa'nın kararlarına itiraz ederek ilk yarının bitmesini beklemeden sahayı terk etti. Mücadelenin 41. dakikasında Kasımpaşalı futbolcu Titi'nin ceza sahası içinde Chibuike'ye yaptığı müdahalenin ardından Hakem Tolga Özkalfa penaltı noktasını gösterdi. Bu karara sinirlenen Çalımbay, bir süre itiraz ettikten sonra penaltı atışını izlemeden sahayı terk ederek soyunma odasına yöneldi.

Hakem Tolga Özkalfa'nın ilk yarıyı bitiren düdüğü çalmasının ardından soyunma odasına yönelen hakemler ile Teknik Direktör Rıza Çalımbay bir süre konuştu. Sinirli olduğu gözlenen Riza Çalımbay'ın penaltı kararına tepki gösterdiği ifade edildi.

"BENCE HAKEMLER KASITLI YAPIYORLAR"
Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ilk yarıda hakemi protesto etmek için erken çıktığını söyledi.
Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Kasımpaşa, kendi evinde Gaziantepspor'a 2-1 mağlup oldu. Mücadele ardından Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, hakemlerden dert yandı.

Devre arasında çalışırken de ilk maçının çok zor olacağını söylediklerini vurgulayan Çalımbay, "Tabii ki giden oyuncularımız da oldu. Eksik yerlerimizi gidermemiz gerekiyordu, maalesef gideremedik. Maç aslında zor da değildi, gayet iyi gidiyordu çok da iyi oynuyorduk. Ta ki, hakem arkadaşımızın yaptığı bariz bir hata sebebiyle sıkıntılar yaşadık. Maç bitmeden soyunma odasına gittim. Bunun nedeni, hakem arkadaşlarımızı protesto etmek. Artık sıkıldık. Bize yapmadıkları hata kalmadı. Penaltımız verilmedi, bize karşı penaltılar verildi. Bizim bariz gollerimizi vermediler, bize karşı yapılması gereken ne kadar hata varsa yaptılar ve daha hala devam ediyorlar. Maçtan önce de yayıncı kuruluşa konuşurken en büyük sıkıntımız ve korkumuz hakem dedik. Biz hala hakem arkadaşlarımızdan bundan sonraki maçlarda da çok korkuyoruz. En büyük rakibimiz hakemler. Eğer Kasımpaşa Kulübü'nü ligde istemiyorlarsa ona göre davranalım, ona göre oynayalım. Ona göre tedbirimizi alalım. Ancak maalesef bütün iyi niyetimize rağmen bunlara devam ediyorlar" dedi.

"HAKEMLİĞİ BIRAKTI O ARKADAŞLARINA TEPKİ GÖSTERDİLER"
Tecrübeli Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Deniz Çoban'ın hata yaptım diyerek hakemliği bıraktığını belirterek, "O arkadaşlarına tepki gösterdiler. Niye tepki gösteriyorsunuz ki? Adam dürüstçe 'Ben hata yaptım' dedi. Belki dünyada ilk defa bu gerçekleşti. Galatasaray maçındaki giren golü nasıl göremiyorsunuz veya Trabzonspor maçındaki penaltıyı nasıl veremiyorsunuz? Beşiktaş maçındakini nasıl veremiyorsunuz? Bir sürü var, hangi birini sayacağız" diye konuştu.

"BİZİM ŞİMDİ HEM RAKİP HEM DE HAKEMLERLE UĞRAŞMA ŞANSIMIZ DA YOK"
Kendilerinin hem rakip hem de hakemlerle uğraşma şanslarının olmadığını belirten Çalımbay, "Hele bugünkü hakemin tavrı, davranışı ayıp ya. Ya sen hakemsin idare edeceksin. Bir şeyin yoksa çıkıp odana gidersin. Kimseye cevap vermek zorunda değilsin. Ama davranışı, futbolcu arkadaşlarımıza sahada yaptıkları kendisine yakışmıyor. Bizim için en büyük tehlike bundan sonra hakem arkadaşlar. Ona göre tedbirimizi alacağız. Yapacak bir şeyimiz de yok. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Oyuna gelince de baktığınız zaman üstündük, atamadığımız, kaçırdığımız. Bunlarla uğraşırken, bir de maalesef hakemlerle uğraşıyoruz. Açıkça söylüyorum, hakem arkadaşlar bence kasıtlı yapıyorlar" diye sözlerini tamamladı.