Tek listeyle kongreye giden mevcut başkan Eyyup Maydanozoğlu, 138 delegenin oyunu alarak yeniden başkan seçildi.

FAALİYET RAPORLARI OKUNDU

Hollywood Düğün Salonun’da yapılan Kasapcılar ve Celebciler Esnaf Odası, Olağan Genel Kurul Kongresi’nin divan başkanlığına, ESOB Yönetim Kurulu Üyesi-Gaziantep Çorap ve Trikotajcılar Odası Başkanı Reşit Durak getirildi. Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra toplantı denetleme, faaliyet ve bütçe raporlarının okunması ve oylanmasıyla yapıldı. Oy çokluğu ile faaliyet raporları kabul edildi.

MAYDANOZOĞLU: UCUZ ET SATIŞINI BİTİRECEĞİZ

Oylamanın ardından konuşan mevcut yeni başkan Eyyup Maydazoğlu, esnafın sorunlarına değinerek, şunları söyledi: “Esnafın sorunlarını Allah’ın izniyle halletmeye çalışacağım. Bizim sorunlarımız, kaçak, ithal, sağlıksız hayvan ve ucu et satışı. Çünkü bazı yerlerde 28 liraya et satılırken, bazı yerlerde 60 liraya satılıyor. Bu dengesizliği ve kalitesiz eti bitirmeye çalışacağız. Bir de, Antep’li kasapların bir diğer en büyük sorunu ise, kesimhanelerin yetersiz olması. Antep’te 2 tane kesimhane var. Sorunları çözüme kavuşturacağım. Esnafımızın çok büyük sorunları var. kavuşturmak için, belediye başkanımız ve valimizle görüşmelerimiz var. Bakanımızla görüşmeye çalışacağız.”

ESKİ ESNAF SAHRESİ RUHUNU YAŞATACAĞIM

Eski Esnaf Sahresi ruhunu yaşatacağını aktaran Maydanoğlu, “Geçen sene ahilik ile ilgili bir uygulama başlattık. Eski esnaf sahresi kalmadı. Dülük Baba’ya gidilirdi, ustalar otururdu, esnafın içinde durumu iyi olmayan kişiye yardım edilirdi ve hastası olanın her türlü ihtiyacına koşulurdu. Ne yazık ki, o eski esnaf olayı kalmadı. Ama ben yaşatacağım” vurgusunu yaptı.

KÜSBEOĞLU: GAZİANTEP KASAPLARI GİBİSİ YOK

Kongrede konuşan Ömer Küsbeoğlu ise, birlik ve beraberlik çağrısında bulunurak, “odamıza sahip çıkalım” açıklamasını yaptı. Küsbeoğlu, “Kasapcılar Odası'nın hem sahibi var hem sahibi yok. Ben yıllardan beri bunu söylüyorum. Ben başkanımız ve yönetimine teşekkür ediyorum. Bu oda sizin itibarınız, şerefiniz. Odalar bir bir kapanıyor. Olmasa ne olur? Bu durum size yakışmaz. Ama odanız daha güzel ve güçlü olursa çok daha iyi olur. Esnaf olarak birbirimize sahip çıkmalıyız. Her meslek zor ama en zor meslek sizin. Siz hayvanın etini pisliğin içinden çıkarıp, pırıl pırıl yapıyorsunuz. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin, Gaziantep’te bulunan kasaplar gibisi yok. Mesleğine, odanıza ve birbirinize sahip çıkın. Hepimiz esnafız” şeklinde konuştu.

BAŞKANIN YÖNETİMİ

Maydanozoğlu’nun yönetim listesinde şu isimler bulunuyor: Mehmet Yasak, İhsan Kısa, Uğur Tabu, Serkan Maydanozoğlu, Ali Kılınç, Memik Karabaş.

Dentim Kurulu Listesinde ise şu isimler yer alıyor: Nedim Aykılınç, Abdullah Bozkurt, Ferudun Bağçacı. / AYŞEGÜL BAĞCI