Büyükşehir Belediyesinin bir türlü sonuca ulaştıramadığı Kart 27 için dün ani bir karar değişikliği daha yapıldı ve kart alamayanların toplu taşıma araçlarına paralı binebilecekleri, parayı da şoföre verecekleri formülü bulundu.

Böylece bugüne kadar Kart 27 alamayanlar 30 Mayıs'a kadar parayı şoföre verecek. Şoför de yanında bulunduracağı kartıyla o yolcunun geçmesini sağlayacak. Kart 27 kartı almayanların dezavantajı ise toplu taşımaya zamlı binecek olmaları. Örneğin Kart 27 ile otobüse 2 TL'ye binenler, şoför kartıyla 2.5 TL'ye binecekler.

ŞOFÖR KARTI GEÇİCİ

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Hasan Kömürcü, şoför kartı uygulamasının geçici olduğunu belirterek, vatandaşları Kart 27 almaları konusunda bir kez daha uyardı. Şoför kartının 30 Mayıs'a kadar geçerli olduğunu belirten Hasan Kömürcü, "Halkımız kart 27 alsın ve 50 kuruş fazla para ödemesin. Şoför kartı uygulaması daha öncede vardı ancak para geçtiği için uygulanmıyordu. Bu uygulama halkımızın lehine" dedi.

BİR BİNİMLİK KART 2.20 KURUŞ

İl dışından gelenler için tek binimlik kartlar satılacağını belirten Hasan Kömürcü, "Otogar, Havalimanında manyetik bilet satılacak. Bu biletin fiyatını UKOME kararıyla 2.5'tan, 2.20'ye düşürdük. Bunlar tek kullanımlık biletler" dedi.

DUYMAYAN KALMADI

Toplu taşımada para uygulamasının kalkacağını halktan duymayan kalmadığını söyleyen Kömürcü, "Bu konuda yaptığımız tanıtımlarda başarılı olduk. Halkımıza toplu taşımada para dönmeninin kalktığını duyurmak için dijibortlara bile girdik. Tüm okullarda, tüm toplu taşıma araçlarında, tüm muhtarlıklara ve resmi dairelere bildirdik. 80 tane bilboardlarda, 100 tane de kırsal mahalleler ve köylere vinil afişler astık. Herkes duydu, duymayan kalmadı" diye konuştu.

UYMAYANA CEZA

Vatandaştan para almayan şoföre ceza uygulanacağını söyleyen Kömürcü, "İlk seferde şoföre ve araç sahibine 100 tam bilet cezası kesilecek. İkinci seferde 150, üçüncü seferde 200 tam bilet cezası kesilecek" dedi. Meral KINACILAR