Düşünce güzel ama uygulama işi resmen çorbaya döndürüldü. Vatandaşın bu kararsızlıktan dolayı başı döndü. Son olarak 16 Mayıs’a süre verilip şehrin tüm bölgelerine afişler astırıldı, ancak bunda da başarılı olunamadı ve süre 30 Mayıs’a ertelendi.

UKOME TOPLANDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarında para alma süresini uzattı. Genel Sekreterliğe Vekalet eden Settar Çanlıoğlu başkanlığında tek gündem maddesiyle toplanan UKOME, daha önce 16 Mayıs olarak açıklanan süreyi 30 Mayıs'a kadar uzattı.

AFİŞLER ASILMIŞTI

Toplu taşıma araçlarında para alma döneminin 16 Mayıs'ta biteceği yönünde afişler hazırlatan, yazılı ve görsel basının yanısıra bunu sosyal medyada da paylaşan Büyükşehir Belediyesi, kartçıların eksikliklerini gidermesi, dolum tesislerinin sayısının artırılması için süreyi uzattı.

GEÇİCİ KART VERİLECEK

Özel Halk Otobüsleri Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Dündar, 1 Haziran itibariyle Gaziantepli vatandaşların Kart 27 ile otobüse binebileceklerini, otobüslerde para geçmeyeceğini belirtirken, "Şehir dışından gelenler için şoförlere geçici kart vereceğiz. İl dışından gelenler parasını ödeyerek otobüslere şoför kartıyla binecek" dedi.

TEK BİNİMLİK KARTLAR SATILACAK

Minibüscüler Odası Başkanı Sofu Çolak ise, 30 Mayıs'ta toplu taşıma araçlarında para dönemi için son gün olduğunu belirterek, "Para tamamen kalkıyor ve taviz verilmeyecek. Toplu taşımayı kullanan vatandaşların cebinde kart bulunacak. Diyelim adam Urfa'dan geldi, bunlar için tek binimlik kartlar satılacak. Bu kartlar şu anda yine var. Ancak fazla ilgi yok. Tek binimlik kartların fiyatı 2.5" dedi.

SATIŞ NOKTALARI OLUŞTURULACAK

Kartçıların dolum tesisleri az olduğundan dolayı sürenin uzadığını söyleyen Sofu Çolak, "Kart dolum tesislerinin sayısı artırılacak. Örneğin Otogar, Davar pazarı, Tugay gibi belli noktalarda tek binimlik kartların satışı için noktalar oluşturulacak" dedi. Meral KINACILAR