Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılan Karşıyaka Sosyal Tesisi’nin açılışı büyük coşkuyla gerçekleştirildi.
Sosyal tesis açılışına katılan Karşıyakalı kadınlar, Fadıloğlu’na büyük destek verdi. Mahalle sakinleri tarafından Fadıloğlu ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu coşkuyla karışlandı. Mahallelerine sosyal tesis yaptığı için Fadıloğlu’na teşekkür eden bayanlar Fadıloğlu’nun yaptığı hizmetlerden çok memnun olduklarını söyledi.
Yapılan tesisin içerisinde taziye evi, kurs salonu ve anaokulu öğrencilerinin eğitim göreceği sınıfların olduğu söylendi.
Programın açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, sosyal tesis yapmak için yer bulmada büyük sıkıntılar çektiklerini belirterek, “Yer bulmakta çok büyük sıkıntı çektik. Gönül isterdi ki çok daha geniş bir alanda sosyal tesisi yapabilelim. Bizim hedeflediğimiz alan en az bin metrekarelik bir alandı. Bizim yapmış olduğumuz sosyal tesislerde bildiğiniz üzere önce Bay, Bayan taziye evleri üzerinde aile merkezleri, el beceri kursları, okul öncesi eğitimler. Okul öncesi eğitime çok büyük bir ağırlık veriyoruz. Gaziantep şuanda çekmiş olduğu sıkıntıların başında en önemli sorunumuz eğitim meselesidir. Türkiye de 81 vilayet var. Eğitim de 80’nci sıradayız. Eğitime katkı sunmak adına okul öncesi eğitim verebilecek mekanlar elde ettik. Yalnız çocuklar için değil, 8 yıllık eğitimini tamamlamayan veya açık liseye devam eden hanım kardeşlerimize destek vermek adına bu sosyal tesisimizde Açıköğretim kurslarını vermekteyiz” dedi.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Fadıloğlu’nun yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, “Şehitkamil başkanımıza arkanızda bayanlar varsa hiç korkmayın diyorum. Şehitkamilimizin güzel bir açılışındayız. Şuana kadar 5 yılda 88 tane sosyal tesis yapıldı. Sosyal tesisler gerçekten çok önemli, hakikaten Şehitkamilimize yakışır bir hizmet. Çünkü burası sadece taziye evi olarak değil. Bayanların sosyal yönden gelişmesine katkı sunan, iş yapmasını sağlayan çocukların okumasını sağlayan, cenazemiz olduğunda taziye evi olarak kullandığımız çok önemli bir mekan. Bu mekanlar AK Parti döneminde ve saygı değer başkanlarımız döneminde bunların yapılıyor olması bizim için çok önemlidir. Bize meclisteyken gelip Gaziantep, bir Gaziantep daha olmuş diye söylüyorlar. Dışarıdan gelen insanlar burada yaşayan kardeşlerimizden inanın yapılanı daha iyi görüyorlar. Ben bu hizmeti veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine bir kez daha teşekkür ederim” diye konuştu.
Yapılan açılış konuşmaları sonrası sosyal tesis açılışı yapıldı. Açılışın ardından Mazıcıoğlu ve Fadıloğlu, sosyal tesisin içini gezerek bayanlarla sohbet edip sıkıntısını dinledi.