Basketbol Erkekler 1. Liginde mücadele eden Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı, bugün Pınar Karşıyaka ile karşı karşıya geliyor.

Ligde inişli çıkışlı bir grafik çizen eflatun – sarılı temsilcimiz, bugün salondan galip gelerek ligde yükselişe geçmek istiyor.

Şahinbey Karataş Kapalı Spor Salonunda bugün saat 17.00’de başlayacak olan karşılaşmayı Fatih Söylemezoğlu, Alper Özgök ve Mehmet Karabilecen hakem triosu yönetecek.

AĞALARIN MAÇI OLACAK

Bu sezon ligde ilk sekiz arasında kalmak isteyen Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının dev adamları bugün güçlü rakipleri karşısında galip gelerek hedeflerine ulaşmak istiyorlar.

Geçen hafta deplasmanda Tofaş karşısında ki mağlubiyetin telafisini bugün oynayacakları Pınar Karşıyaka’dan çıkaracaklarını ifade eden Potanın Ağaları, mutlaka salondan galibiyetle ayrılacaklarını ve kendi taraftarları önünde en iyi maçlarından birini çıkartacaklarını belirttiler.

BAŞKANIN TAHAMMÜLÜ YOK

Lige iyi başlangıç yapmalarına karşın özellikle son haftalarda istenmeyen aldıklarını söyleyen kulüp başkanı Metin Uzer, “Özellikle kendi evimizde oynayacağımız maçlarımızda kesinlikle puan kaybı yaşamak istemiyoruz. Bugün Pınar Karşıyaka'yı yenerek, kayıpları telafi etmek istiyoruz. Rakibimiz ligin güçlü ekiplerinden biri ama biz de oldukça iyi bir takımız ve İzmir ekibini yenebilecek gücümüz var” dedi.

TARAFTARSIZ OLMUYOR

Sahalarında aldıkları başarılı sonuçlarda taraftarların desteğinin önemli etkenlerden biri olduğunu vurgulayan Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının koçu Jurij Zdovc, basketbol severlerden bu zorlu mücadelede de takımı yalnız bırakmamalarını istedi.

En büyük desteği taraftarlarından aldığını aktaran Zdovc, “Bugün ki zorlu mücadele de her zaman olduğu gibi bizi yalnız bırakmasınlar. Onların desteğiyle Pınar Karşıyaka karşısında haftayı galibiyetle kapatarak çıkışa geçmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU