Gaziantepspor'un yeni transferi Demba Camara gazetemize konuştu ve ilginç açıklamalar yaptı. Buraya gelmezden önce herşeyi araştırdığını söyleyen Camara özellikle taraftarlar ile ilgili konuştu ve, "Taraftarlarımız hakkında bilgiler de aldım. Maç içerisinde hata yapan futbolculara karşı tahammüllerinin olmadığını ve hemen tepki verdiklerini öğrendim" dedi.

Türkiye ve Gaziantepspor’a gelmekten dolayı çok memnun olduğunu söyleyen kırmızı – siyahlı takımın Fransa'nın AC Ajaccio ekibinden transferi Demba Camara, “Burada oldukça sıcakkanlı insanlarla tanıştım. İnanıyorum ki arkadaşlarım daha iyi çalışmam için bana yardımcı olacaklar. Türkiye’nin çok güzel bir ülke olduğunu biliyordum, Gaziantepspor’a gelince yanılmadığımı anladım. Tesisler ve şehir oldukça güzel. Gittiğim her yerde bana yardımcı olmaya çalışıyorlar. İnsanların da bu kadar iyi niyetli olduğunu bilmiyordum. Bu şehrin insanları böyle olduğu sürece bu bizim oyunumuza yansıyacaktır. Taraftarlarımız da maçlarımızda bize böyle yaklaşırsa başarılı bir sezon geçireceğimize inanıyorum” dedi.

HERKES SAMİMİ VE İÇTEN

Takımda ki herkesin çok iyi çalışması gerektiğini aktaran Camara, “Yabancı ve yerli oyuncularında daha fazla efor sarf etmesi gerekiyor. Hep beraber birlikte çalışarak ve konsantre olarak başarılı olacağımıza inanıyorum. Öğrendiğim kadarıyla Gaziantepspor son senelerde beklenilen başarıyı elde edememiş ki buda başarıya aç bir takım haline gelmesine neden olmuş. Ben de kişisel olarak her zaman başarıyı hedefleyen, sürekli kazanma arzusu içinde olan ve hırsımla bunu elde eden bir yapıya sahibim. Tabi ki futbolda başarılı olmak için öncelikle iyi bir takım havasının oluşması gerekiyor. Burada gördüğüm kadarıyla da her arkadaşımız birbirine karşı oldukça samimi ve sıcak bir şekilde yaklaşıyor. Kendi tesislerimizde ve ikinci etap kamp çalışmalarımızda arkadaşlığımız daha da iyi bir seviyeye ulaşacaktır. Sezon öncesi bu sıcak arkadaşlık duygusu had safhaya ulaşırsa lig maçlarında sahada geçmiş sezonların aksine oldukça başarılı bir Gaziantepspor’u taraftarlarımıza izlettireceğimize inanıyorum” dedi.

FUTBOLCULAR ÇOK YETENEKLİ

Her zaman taraftarlarla barışık olan bir futbolcu olduğunu aktaran Camara, “Afrika’da ve Fransa’da her zaman bizi destekleyen futbol severlerle iyi anlaşmışımdır. Buraya geldiğimde eski takım arkadaşlarımdan taraftarlarımız hakkında bilgiler de aldım. Maç içerisinde hata yapan futbolculara karşı tahammüllerinin olmadığını ve hemen tepki verdiklerini öğrendim. Aslında bu sahada mücadele eden oyuncu için bir dezavantaj teşkil ediyor. Çünkü rakip takımın taraftarından tepki aldığınızda bunu çokta umursamıyorsunuz ama kendi taraftarları bunu yaparsa mutlaka paniklemeye neden olur. Bu takıma benimle birlikte yeni gelen arkadaşlarımı antrenmanlarda gözlemlediğim kadar oldukça yetenekliler. Taraftarlarımızın doksan dakika boyunca olumlu tepkilerini aldığımız zaman özellikle kendi evimizde maç kaybetmeyiz. Bütün arkadaşlarımla birlikte Gaziantepspor’un başarısı için ter dökeceğiz” dedi.

ÇOK ARAŞTIRMA YAPTIM

Türkiye liginde bir takımın sürekli mücadele etmesinin kolay bir olay olmadığını aktaran Camara, “Tabi ki Gaziantepspor’a transfer olmazdan önce bu şehir ve takım adına çok araştırma yaptım kararımı öyle verdim. Gaziantepspor şampiyonluk yaşayan takımların dışında süper ligde en uzun süreli mücadele eden bir takım olduğunu öğrendim. Türkiye ligi Avrupa’nın güçlü liglerinden birisi. Brezilya’da oynanan Dünya kupasına baktığımız zaman orada oynayan birçok ülkenin futbolcuları Türkiye’de ki takımlarda da oynuyorlar, bu da ülke futbolunun kalitesini belgeliyor. Biz bu güçlü takımlar arasında Gaziantepspor’u sürekli üst sıralarda tutmanın mücadelesini vermek zorundayız ve bunu da başaracağımıza inanıyorum. Gaziantep şehir olarak çok güzel diyorlar henüz çok gezme fırsatım olmadı ama en kısa zamanda gezeceğim ve çok övdükleri yemekleri ile tatlılarının tadına bakacağım” şeklinde konuştu.