2013-2014 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle Gaziantep’te yaklaşık 500 bin öğrenci karnesine kavuştu. İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, yaklaşık 500 bin öğrenciyle birlikte 18 bin öğretmenin 3 ay yaz tatiline gireceğini belirtti.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Gaziantep’te eğitim alanında atılması gereken çok adım olduğunu belirterek, “Artık hepimiz çok iyi biliyoruz ki eğitim, insan hayatının vazgeçilmez bir olgusu ve en önemli süreçlerinden birisidir. Günümüz dünyasının en uygar toplumları, eğitime en çok önem veren, kuşakları en iyi şekilde eğiten ve eğitimdeki sorunlarına çözümler üretmiş toplumlardır. Türkiye 75 milyonluk nüfusuyla bilgi toplumu olma yolunda hızla ilerleyen, önüne çıkan sorunları çözmeye ve günümüzün uygar dünyasında yerini almaya çalışan bir ülkedir" dedi.

YAPACAK ÇOK ŞEY VAR

"Nüfusumuzun çoğunluğunu da gençlerin ve çocukların oluşturduğunu düşündüğümüzde eğitim alanında yapılacak çok fazla şey ve atılacak çok adım olduğu ön plana çıkar" diyen Ekinci, "Ancak bir toplum sadece okulda, sınıfta, kütüphanede ve sadece öğretmenler vasıtasıyla eğitilemez. Eğitim evde, ailede başlar, okulda gelişir, çeşitlenir ve deyim yerindeyse beşikten mezara kadar yani hayat boyunca devam eder. Kısaca eğitim okul sıralarında başlayıp biten bir olgu değildir. Unutulmamalıdır ki, bir kuşağı eğitmek sonraki kuşakların eğitilmesine de çok büyük katkı sağlar. Çünkü eğitimli toplumlarda, eğitimli ailelerde eğitimli bireyler yetişir. 2 milyona yaklaşan nüfusuyla Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biri olan ilimizde de eğitim alanında yapacak çok iş, atılması gereken çok adım vardır” şeklinde konuştu.

CEZALANDIRMAYIN

Velilere uyarılarda bulunan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü olarak 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılını sağlıklı ve huzurlu bir biçimde bitirmiş olmamızın mutluluğu ve rahatlığı içerisindeyim. İlimizdeki 480 bin gözbebeğimiz, geleceğimizin teminatı değerli yavrumuz, yıl boyunca yaptıkları çalışmalarının karşılığı olan karnelerini aldı. Öğrencilerimizin karnelerinde bulunan düşük ya da yüksek notlar karşısında velilerimize büyük bir görev düşmektedir. Değerli veliler, karnenin eğitimde bir amaç değil araç olduğunu unutmamanızı, çocuklarınızı cezalandırmamanızı ya da abartılı ödüllere boğmamanızı sizlerden rica ediyorum" dedi.

SİZİN DE KARNENİZ

Ekinci, "Unutmamalıyız ki bu karne sadece öğrencilerimizin başarısını değil, velilerin de eğitim-öğretim sürecinde öğrenciye olan katkılarını ifade etmektedir. Ders notları düşük olan bir öğrenci için karneyle verilen mesaj, ders çalışmasında eksiklikleri olduğu veya etkili ders çalışmadığıdır. Anne, babalar olarak çocuklarımızı kucaklamalı, onlara sevgiyle sarılmalı ve onlara ‘Seni seviyorum’ demekten çekinmemeliyiz. Sıcak bir gülümseme, içten bir bakış, aktif olarak onları dinleme bazen maddi ihtiyaçlardan daha önemli olabilmektedir. ‘Ben buradayım, senin yanındayım, seni destekliyorum ama sen kendi başına da başarabilirsin’ mesajını çocuklarımıza vermeliyiz. Burada yeri gelmişken, ÖSYM’nin yapacağı 2014 LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı)’de ter dökecek bütün öğrencilerimize de üstün başarılar diliyorum. Bütün öğrencilerimizi, değerli öğretmen arkadaşlarımı, okul idarecilerini ve eğitim camiamızın bütün çalışanlarını yürekten kutluyor, herkes için sağlıklı ve huzur dolu bir yaz tatili diliyorum” dedi.

TAHMAZOĞLU: ÜMİTSİZLİĞE KAPILMAYIN

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise belediye olarak yaz kursları açtıklarını ifade ederek, “Karnelerinizi alacaksınız. Elbette başarılı olan arkadaşlarınız olduğu gibi başarısız olabilenler de olabilecek. Tüm öğrencilerimizi ben öncelikle kutluyorum. Başarı gösteremeyen, belki istediği hedefe ulaşamayan öğrencilerimize de ümitsizliğe kapılmamasını, gayretle çalışarak onların da başarılı olacağına inanıyorum. Gaziantep eğitimde istediğimiz seviyede değil. İnşallah el birliğiyle bunu istediğimiz noktaya taşımak da yine bizim elimizde. Öğrencisiyle, öğretmeniyle, idarecileriyle, yöneticileriyle eğitimde de arzu ettiğimiz noktaya ulaşmak için gayret sarf ediyoruz” diye konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT