Vali Erdal Ata, eğitimdeki sorunun çözümü için herkesin el ele vermesi gerektiğinin altını çizdi ve velilere mesaj verdi. Ata, Hepimiz çocuklarımızın başarılarıyla övünç duyarız. Ama başarısız olan, zayıf olan çocuklara da kızmamak lazım. Onlara destek olup, hoşgörüyle yaklaşarak, moral ve motivasyon vererek destek olmalıyız'' dedi. Devlet olarak, vatandaş işbirliğini sağlayarak Gaziantep'teki derslik açıklarını ve okullardaki eksiklikleri 3-4 yılda telafi etmeyi, öğretmen açıklıklarını gidermeyi hedeflediklerini anlatan Ata, bunun yanında toplumun, ailelerin ve çevrenin de eğitime bakışını değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Törende Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Vali Ata'ya bir sürpriz yaparak ilköğretimdeki tüm notlarını Vali Ata'ya takdim etti. Tüm notları 5 olan Vali Ata'nın öğrencilik dönemindeki başarısı dikkatlerden kaçmadı.
Ata, Gaziantep'te 454 bin öğrencinin karne heyecanı yaşadığını ve yoğun bir çalışma temposunun ardında tatili hak ettiklerini belirtti. Herkesin çocuklarının başarılı olmasını istediğini ifade eden Ata, ''Buradan anne ve babalara mesaj vermek istiyorum. Hepimiz çocuklarımızın başarılarıyla övünç duyarız. Ama başarısız olan, zayıf olan çocuklara da kızmamak lazım. Onlara destek olup, hoşgörüyle yaklaşarak, moral ve motivasyon vererek destek olmalıyız'' dedi. 


EN ÖNEMLİ SORUN EĞİTİM

Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'in de sorunlarının başında eğitimin geldiğini ifade eden Vali Ata, "Ben kaymakam olarak mesleğe başladığım tarihten beri ülkede eğitim sorunun çözmeden, başka sorunları çözmenin mümkün olmayacağına inanan bir idareciyim. Bu nedenle görev yaptığım her yerde eğitim daima birinci önceliğimiz olmuştur. Gerek kanunun gerekse mahalli imkanlarımızı seferber ederek görev yaptığımız ilçelerde ve ilde eğitimle ilgili sorunların çözümüne azami gayret sarf etmeliyiz. Gaziantep'te 2011-2012 yılı eğitim öğretim öğrenci sayımızdaki artış 19 bin. İlimizdeki öğrenci 37 vilayetin nüfusundan daha fazla. Bizim sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu bu rakamlar gösteriyor. Gaziantepte yaşayan herkesin bu sorunun çözümü için ele ele vermesi gerekir. Ele ele verdiğimiz takdirde bu sorunları çok rahatlıkla çözebiliriz. Aksi takdirde sorunlar gittikçe büyür. 5 yıl, 10 yıl sonra tamamen çözümsüz hale gelir" diye konuştu.

EĞİTİM ÇOK GEREKLİ

Tüm imkanları çocukların daha iyi şartlarda yetişmesi için seferber edilmesi gerektiğine dikkat çeken Ata, ''Çocuklarımız iyi bir eğitim alıp mutlaka üniversiteyi bitirmesi lazım. Çoban olmak istiyorsa eğitim aldıktan sonrada tekrar çoban olsun. Eğitim tüm insanlarımız için gereklidir'' dedi. 


ERDOĞAN: EĞİTİM HAKETTİĞİ YERE GELECEK 


AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan da karne notlarının çok abartılmaması ve öğrencilere ikinci dönemde ne yapmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Gaziantep'in çok genç bir nüfusa sahip olduğunu, her 4 insandan birinin şu anda eğitim gördüğünü ifade eden Erdoğan, kentin büyü göç aldığına dikkati çekti. "Göçle gelen genç çocuklarımız burada hem barınacaklar hem okuyacaklar hem de eğitim alacaklar" diyen Erdoğan, "Ama gelen ailelerin çoğu şehrimizin sanayi şehri olmasından ötürü öğrencileri okutmaktan çok çalıştırmayı, iş sahalarında gelir elde etmeyi düşünüyor. Çünkü buraya geliş nedenleri eğitim değil geçinme. Böyle olunca eğitimde sıkıntılarla karşılaşmak zorunda kalıyoruz. Gaziantep, bütün entegrasyonlarını tamamladı. Şehrimiz Türkiye'nin en ilerleyen kenti oldu. Buradaki yerel yönetimlerin başarısını Türkiye'de ilk sıraya koyabilirsiniz" şeklinde konuştu.

MAZICIOĞLU: EĞİTİM HAMLESİ İÇİN UĞRAŞ VERİYORUZ

AK Parti Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ise Vali Ata'nın Gaziantep'e gelmesiyle birlikte milli eğitimde inanılmaz bir enerji ve sinerji gördüklerini, bu konuda vekiller olarak teşekkür ettiklerini dile getirdi. Gaziantep'in eğitimde hak ettiği yerde olmadığını aktaran Mazıcıoğlu, ''Bunun içinde valimizle, vekillerimizle, kaymakamımızla ve belediye başkanlarımızla imkanı olan herkesle ve dolayısıyla vatandaşlarımızla birlikte ciddi bir eğitim hamlesi için uğraş veriyoruz. Şehrimizi sanayide, kültürde olduğu gibi milli eğitimde de hak ettiği yere gelecektir'' ifadelerini kullandı.

SERİN TEBRİK ETTİ

İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin de ikinci yarıyılın çok yoğun geçeceğini belirtti. Serin," 'Birinci yarıyıl boyunca çok ciddi gayret ortaya koyan ve bugün karnelerini alan ve bizleri memnun eden bütün öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu yarıyılın başarılı, sağlıklı, mutlu bir şekilde geçmesi konusunda ciddi emek ortaya koyan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. İkinci yarıyılımızda sınavlardan dolayı çok yoğun geçecek. Eğitim öğretim milletimizin, ülkemizin en önemli sorunu. Bu anlamda ülke çapında ciddi bir faaliyet, ciddi bir gayret söz konusu. İlimizde gerçekten bir eğitim hamlesi başlatıldı. Ümit ediyoruz ki, yapılan bu çalışmalar neticesinde bizler öğrencilerimize ve öğretmenlerimize en iyi imkanları sunmaya çalışacağız"