2010-2011 eğitim öğretim yılının birinci döneminde 439 bin 832 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Rıza Ergün ise 2010-2011 eğitim yılında öğrencilerle karne heyecanı yaşamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Ergün, öğrencilere derslerine çok çalışmaları ve bol bol kitap okuyarak geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaları için tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin sadece fikir değil, bilgi sahibi de olması gerekir'' diyen Ergün, teknoloji çağının yaşandığı günümüzde öğrencilerin gerekli her türlü eğitim imkanına da sahip olduğuna işaret etti.

OKULDA TÖREN YAPILDI

Sani Konukoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Ali Çalı ise 4 bin öğrencileri bulunduğunu, bu öğrencilere geleceğe en iyi şekilde hazırlayabilmek için çalıştıklarını anlattı. Çalı, 63 derslikli okulda 144 öğretmenin görev yaptığını, öğrencilerini Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda vatanını ve milletini seven insanlar olarak yetiştirmek için ekip çalışması yaptıklarına dikkat çekti.

KARNE DAĞITILDI

Yapılan konuşmaların ardından, öğrencilere karne konulu şiir ve kompozisyonlar okudu ve dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra ise Vali Vekili Mevlüt Kurban ve beraberindekiler, sınıflara girerek, öğrencilere karnelerini dağıttı. Karne dağıtımı sırasında bazı öğrencilerin duygulandığı, bazı öğrencilerin ise sevinçli olduğu gözlendi.

BEDENSEL ENGELLİ ÖĞRENCİLER
KARNEYİ EVLERİNDE ALDI

İslâhiye ilçesinde bedensel engelli ve lösemi hastalığı olduğu için evde eğitim gören 3 öğrenci karnelerini aldı. Cumhuriyet, Pınarbaşı ve Dervişpaşa İlköğretim okullarında eğitim gören 3 engelli öğrenci karnelerini evlerinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Özdemir ve okul müdürlerinin elinden aldı.
Öğretmenleri de evlerinde ders verdikleri öğrencilerini başarılarından dolayı kutladı.

KARNELERİNİ DOKTORLARDAN ALDILAR

Şehitkamil Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, ''Sağlıklı Gülen Yüzler Huzurlu Güzel Günler'' projesi kapsamında, öğrenciler sağlık taramasından geçirdi. Proje kapsamında, Yukarı Beylerbeyi İlköğretim Okulu öğrencilerine kitap hediye edildi, balonlar ve palyaço gösterileri eşliğinde, Özel Primer Hastanesi işbirliğiyle genel sağlık taraması yapıldı. Rahatsız olduğu belirlenen öğrenciler, ücretsiz olarak bütün tetkik ve tedavileri yapılmak üzere hastaneye davet edildi. Daha sonra, karnelerini doktorların ve polislerin elinden alan öğrencilerin mutluluğu yüzlerine yansıdı.