Gaziantep'te 595 bin öğrenci 2 haftalık bir dinlenme sürecine girdi. İlk dönem karnelerini alan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Empati İlköğretim Okulu'nda ise, ilkokul 1. sınıf öğrencileri karne almanın heyecanını yaşadı. Okul Müdürü Evren Alper Gürler, Müdür Yardımcıları Mahmut Ünlü ve Abdullah Yıldız, ilkokul birinci sınıflara giderek çocuklardın ilk karne heyacanına ortak oldu. Müdür Gürler, öğrencilere bol bol kitap okuma tavsiyesinde bulundu. Okulda en çok kitap okuyan öğrencilere ödülleri verildi.

SURİYELİ ÖĞRENCİLER KARNELERİNİ VALİNİN ELİNDEN ALDI

Okulların yarıyıl tatiline girmesinin ardından, Gaziantep’teki Suriyeli öğrenciler, merakla bekledikleri karnelerini Vali Ali Yerlikaya’nın elinden aldı. Türkiye geneli okulların yarıyıl tatiline girmesinin ardından, Gaziantep’teki Suriyeli öğrenciler, merakla bekledikleri karnelerini Vali Ali Yerlikaya’nın elinden aldı. Karne dağıtım törenine Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz’ın yanı sıra birçok yetkili katıldı.

KÜTÜPHANE AÇILDI

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, karne dağıtımına İlk Gaziantep Adil Teymur İmam Hatip Ortaokulunda başlayarak, burada bir kütüphanenin de açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra sınıflara geçen Yerlikaya, teker teker öğrencileri çağırarak, karneleri ve hediyelerini kendi elleriyle dağıttı. Daha sonra Suriyeli öğrencilerin okuduğu Kızılhisar Ortaokuluna geçen Yerlikaya, Suriyeli öğrencilerinde karne ve hediyelerini, kendi elleriyle dağıttı. Karne ve hediyelerini alan Suriyeli öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu. Daha sonra Suriyeli öğrenciler, Vali Ali Yerlikaya’ya Türkçe şarkılar söyledi. LEYLA ÖZEKŞİ PLOAT