MHP Karkamış'ta seçimlere itiraz etti. MHP İlçe teşkilatı Karkamış'ta oyların yeniden sayılmasını istediği itiraz dilekçesinde bunun gerekçesi olarak seçim kuruluna çeşitli delillerde sundu. MHP Karkamış Belediye başkan adayı Mehmet Seydi Yılmaz, Sandığa gitmeyen vatandaşlar adına oy kullanıldığını iddia ederek, Ayyızdız ve Arıkdere köylerinde Suriyeli vatandaşlara oy kullanıldırıldığını öne sürdü.

SEÇİMLER SAKİN BİR ORTAMDA YAPILDI

Karkamış Belediye Başkanlığını kazanan Nuh Kocaaslan ise, seçimlerin gayet sakin ve huzurlu bir ortamda yapıldığını, itirazın bir manasının olmadığını söyledi. Nuh Kocaaslan, çok sakin bir ortamda geçen seçimlerin ardından sayımlara başlandığını ve saat 21:00 gibi sonuçların belli olduğunu ifade etti.

SEYDİ YILMAZ'DAN SURİYE'Lİ İDDİASI

Türkiye genelinde seçimlerde yapılan şaibe iddialarına Gaziantep'in Karkamış ilçesi de eklendi. Ilçede sandığa gitmeyen vatandaşların yerine oy kullandığını öne süren MHP Karkamış Belediye başkan adayı Mehmet Seydi Yılmaz, Ayyıldız ve Arıkdere köylerinde de Suriyeli vatandaşlara oy kullandırıldığını ileri sürdü. Yılmaz, seçimlerde şaibe yapıldığını belirterek Ilçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. Sandığa gitmeyen vatandaşlar adına oy kullanıldığını iddia eden Yılmaz, "Alaçay köyünde sandığın başına vatandaş gitmiyor, fakat gelmeyenlerin yerine başka birileri oy kullanarak imza atılıyor. Insanlar sandığa gitmedikleri halde yerlerine başka birileri tarafından oy kullanılıyor. Tezgahı kurmuşlar, imzayı atıp başkasının yerlerine oy kullanıldı. Zaten bütün gün elektrikler kesikti. Zaten bazı köylerde açık oy kullanıldığını tespit ettik. Bir kişi, oy kullanmaya gelen kişilerin kimliklerini alıp oyunu buluyor ve masanın üzerine AKP'ye basıp bırakılıyor. Soylu köyünde bu durum bir vatandaşın kameraya çıkmasıyla ortaya çıktı. Oyları bir kişinin kullandığı, oy kabinine 3 -4 kişinin aynı anda oy kullanmak için girdiği görüntülerde yer alıyor." ifadelerine yer verildi.

ELEKTRİK KESİKTİ

Ayyızdız ve Arıkdere köylerinde Suriyeli vatandaşlara da oy kullandırıldığını ileri süren Yılmaz, seçimlerde büyük bir şaibe yapıldığını iddia etti. 146 oy ile yenildiklerini söyleyen Yılmaz, "Gün boyunca elektrikler kesikti. Bütün yerde şaibe yapıldı. Biz de konuyla ilgili olarak ilçe seçim kuruluna itirazda bulunduk. Yaptığımız itiraza Saadet Partisi ve CHP de destek verdi." iddialarını söyleyerek itirazda bulunduklarını kaydetti. Ak Parti Adayı Nuh Kocaaslan'ın 2147 oyla kazandığı Karkamış'ta MHP adayı Seydi Yılmaz 2001 oy almıştı. MERAL KINACILAR