ERDOĞAN:BU OYUNA GELMEYİZ

EKİCİ:OTURUP DÜŞÜNMELERİ GEREKİR

GÖKDAĞ:SINIR KENTLERİMİZ TEHDİT ALTINDA

TAŞDOĞAN:BESLE KARGAYI OYSUN GÖZÜNÜ

KOCAASLAN:PANİK YAŞANDI

Karkamış'a yapılan havan ateşi endişeleri de beraberinde getirdi. Gaziantepli siyasiler Karkamış'taki son durumu Gazetemize değerlendirdi.

ERDOĞAN:BU OYUNA GELMEYİZ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Bir hedefleri var ama biz buna girmeyiz, bu oyuna gelmeyiz" dedi. Gaziantep'in bölgenin lideri durumunda bir il,yükselen bir değer olduğunu belirten Erdoğan, "Gaziantep bu tür olaylara pabuç bırakmaz. Ülke olarak biz bu tür oyunlara gelmeyiz. Rahatsız etmek için yapıyorlar" dedi.

NİHAİ BİR NOKTADAYIZ

Gerekli tüm önlemlerin alınmış durumda olduğunu belirten Erdoğan, "Uluslararası güçlerde yeni hazırlıklar içerisinde. Bunlardan biride Almanya. Müdahaleye hazır hale geldi. Bunlar kokteyl terör örgütleridir. Oyuncuları aynı amaca hizmet ederler. Bunlar birer figürandır, talimat gereği bunları kullanırlar. Terör konusunda artık Türkiye'ninde ciddi bir tecrübesi oldu. Nihai bir noktadayız. Terör örgütleri Türkiye üzerinde senaryolarını sürdürüyorlar, en sert şekilde terör örgütlerine karşı mücadele edilmekte son noktaya kadar mücadeleye devam edilecek" diye konuştu.

EKİCİ:ENDİŞE DUYUYORUZ

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, havan mermilerinden birinin bir tanka isabet ettiğini belirterek, "Çok tehlikeli bir şey. Kilis'teki huzursuzluk bu tarafa kaymaya başladı, endişe duyuyoruz. Bu işi bu hale getirenlerin oturup düşünmesi lazım" dedi.

ULUSLARARASI ARENADA ÇÖZÜM BULUNMALI

Dış politikada yanlış siyasetten vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen Ekici, "Bizim tek siyasetimiz yurtta sulh cihanda sulh olmalı. Yanan ateşi söndürmek için uluslararası arenada çözüm aranmalı. Ancak hükümet yetkilileri hala tarafkir desteklerini farklı yönlerde gösteriyor. Bu olayların tek müsebbibi işin başında olanlar. Hassas davranmamız, dikkatli olmamız gerekiyor" diye konuştu.

GÖKDAĞ:KİLİS'TE HAYAT FELÇ OLDU

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Karkamış'a havan topunun düşmediğini, atıldığını belirterek, "Bu iş havan topu düştüyle izah edilemez. Kilis'e olan saldırılar Kilis'i yaşanabilir bir kent olmaktan çıkardı. Kilis'ten göçleri yaşıyoruz. Kilis'te hayat, ekonomik, siyasi ve sosyal yönden felç olmuş durumda. Kilis, savaş halinde olan bir ülkenin saldırıya uğrayan kenti görünümünde" dedi.

SINIR KENTLERİMİZ TEHDİT ALTINDA

Karkamış'taki Türkoğlu karakoluna yapılan saldırı gözönüne alındığında sınır kentlerimizin tehdit altında olduğunun görüldüğünü belirten Gökdağ, "Gidişat onu gösteriyorki bu sadece Kilis'le sınırlı kaymayacak, sınır kentlerimizin tamamı tehdit altında. Kilis, Karkamış ve diğer sınır kentlerimizle ilgili hükümetten, yetkililerden bir yol haritası duyamıyoruz. Güvenliğin sağlanması anlamında bir çözümde göremiyoruz. Ak Parti'nin bu üykeyi yönetemediği gerçeği bir kez daha ortaya çıkmıştır" diye konuştu.

KOCAASLAN:PANİK YAŞANDI

Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, saat 11.30 sıralarında IŞİD denetimindeki Suriye'nin Carablus kentinden Karkamış ilçesine havan topu düştüğünü belirterek, "Panik ve korku yaşandı. Belediye hopörlerinden vatandaşlarımızı tedbirli olmaları konusunda uyardık. Askerlerimiz karşılık verdi. Durum öğleden sonra sakinleşti" dedi. Atılan havan mermilerinin Türk Yurdu karakolunun yanına düştüğünü söyleyen Kocaaslan, "Durum sakine bindi, ancak Kilis gözönünde. Yarın ne olacağını bilemeyiz" dedi.

TAŞDOĞAN:BESLE KARGAYI OYSUN GÖZÜNÜ

MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, son gelişmelerin çok moral bozucu, üzüntü verici olduğunu söyledi. Taşdoğan, "Besle kargayı oysun gözünü atasözü bir kez daha gerçek oldu. Bu artık komşuda olan bir iç hadiseden daha büyük bir sorun haline geldi, milli güvenlik sorunu haline geldi. MHP olarak 2011'den beri bu tehlikeyi söylüyoruz. Bütün uyarılarımıza rağmen bizi dikkate almadılar" dedi.

YARIN GAZİANTEP'İN MERKEZİNE DE DÜŞER

'Misliyle karşılık verdik kelimesi duymak istemiyoruz' diyen Taşdoğan şunları söyledi:"Füze, bomba, atılan ne varsa havada yok edilmesi gerekiyor. Bunlar atılmadan istihbaratı alınmalı ve gereği yapılmalı. Türkiye çadır devletmiki, önünü gelen füze atsın. TSK ve hükümetin alacağı her tür adımın arkasındayız. Halep'e, sonra Kilis'e atılan havan topu Karkamış'a da atıldı. Yarın Gaziantep'in merkezine de düşer. Bu iş böyle devam edip gidecek mi? Bu hadiselerde tetiği çeken Başbakan hiç istifa etmeyi düşünürler mi? Modern ülkelerde böyle oluyor. aArtık bizde de böyle şeyler olması gereriyor. Seçim boyunca Suriye dedik ateş bize sıçramasın dedik. Tabi komşuda ateş yanarsa yavaş yavaş size de sıçrar." Meral KINACILAR