Gaziantep il Koordinasyon toplantası Vali Yardımcısı Halil Uyumaz başkanlığında yapıldı. Toplantıda İl Müdürleri projelerini açıklarken, bazı sıkıntılar da dile getirildi. Bunlardan, Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, geçtiğimiz yıl hizmete giren belediye binasının Karkamış-Nizip arasında yapılacak duble yolda yola gittiğini belirterek, bu planın revize edilmesini istedi.

DÖRTYOL-HASSA PROJESİ TAMAMLANMAK ÜZERE

Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilisi karayollarının projelerini anlattı. Yetkili, "Dörtyol-Hassa yolu önemli. Proje bu yıl Haziran ayında tamamlanacak. 221 km yol 136 km'ye düşürülecek. Yol 85 km kısalmış olacak. Yolun 19 km'si tünel. 2 Viyadük var. 1. 250 katrilyona proje bedeli var" dedi.

KARKAMIŞ BELEDİYE BİNASI NE OLACAK?

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında söz alan Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, Karkamış-Nizip arası duble yol yapıldığını, ancak bu yolla beraber belediye binasının da yıkılacağını belirterek, Karayollarından planın revize edilmesini istedi. Kocaaslan, hizmete gireli bir yıl olan belediye binasının yıkılmaması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini belirterek, "Bu yol belediye binasının üzerinden geçiyor. Belediye binamızın yıkılmaması için planın revize edilmesini istiyoruz. Gümrük binasının yeri de değişecek" dedi.
Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilisi, konuyu değerlendireceklerini söylerken, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aslan, bu konuyu bakanlığa ilettiklerini belirtti.

SURİYELİLER İÇİN 100 OKUL
Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, İl Koordinasyon toplantısında projeleri anlattı. Şehrimizde 55 bin Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Mustafa Yanmaz, 92 bin Suriyeli öğrenciyi okula kazandırmak istediklerini anlattı. 100 okula ihtiyaç olduğunu belirten Yanmaz, bunu bakanlıktan talep ettiklerini söyledi. Meral KINACILAR