8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Gaziantep’te yapılan yürüyüşte bir konuşma yapan CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, "karısını döven erkek bizden değildir" sözlerine kadınlar büyük destek verdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Gaziantepli kadınlar bir yürüyüş düzenledi. Kırkayak Parkı’nda başlayan ve Demokrasi Meydanına kadar süren yürüyüşe 41 sivil toplum kuruluşu da destek verdi. Yürüyüş, Demokrasi Meydan’ında, Atatürk anıtına bırakılan çelenkle son bulurken, yürüyüşe katılan Gaziantep Büyükşehir Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hakkında kısa bir konuşma yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, insanlık tarihi kadar eski bir mücadeleden bahsettiklerini ifade ederek, “Eşitlik, kalkınma, sosyal adaletten ve sosyal barıştan bahsediyoruz. O yüzden kalkınma hedeflerine ulaşabilmemiz için kadının aklının, potansiyeli, kabiliyetini ve kapasitesini bu toplumun bir parçası yapmak durumundayız” dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ise, “Son yıllarda bu ülkeye yakışmayacak bu ülkenin erkeklerine yakışmayacak bazı olaylarda yaşanıyor. Kadına karşı şiddeti lanetle kınıyoruz. Bir erkek, erkek olduğunu ispat etmek için üretecek, evine ekmek parasını getirecek karısını ve çocuğunu mutlu edecek. Karısını döven erkek bizden değildir” dedi. Şeker’in bu konuşmasına kadınlar zılgıt ve alkışlarla destek verdi. Konuşmalarının ardından yürüyüşe katılan 41 STK’nın kadın temsilcileri kadın özgürlüğünü simgeleyen mor balonları gökyüzüne bıraktı. Bülten