Karate federasyonu tarafından 22-23 Ağustos 2014 tarihleri arasında Batman’da gerçekleştirilen Doğu ve Güneydoğu İlleri Karate Turnuvasına katılan Şahinbey Belediye Gençlik ve spor kulübü sporcuları, 4 altın, 6 gümüş ve 11 bronz madalya ile genel klasmanda birinci oldu.

Batman Atatürk Spor Salonu’nda yapılan müsabakalara 16 ilden toplam 423 sporcu katıldı. Şahinbey Belediye Gençlik ve spor Kulübü Karate Antrenörü Ünal Polat yaptığı açıklamada, Türkiye Karate Federasyonu'nun amacının güneydoğudaki çocukları spora teşvik etmek ve terör ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu belirterek, “amacımız çocuklarımızı sporla tanıştırıp sağlıklı iyi bireyler olarak yetiştirmektir. Bu kapsamda sporcularımız turnuvada ilimizi en iyi şekilde temsil etmiştir. Sporcularımızı başarılarından dolayı tebrik ediyorum. “dedi.

Şahinbey Belediye Gençlik ve spor kulübü Başkanı Cuma güzel Karate sporundaki başarının son derece önemli olduğunu ifade ederek, “çocuklarımızın göstermiş olduğu başarı bunun en büyük göstergesidir. Doğu ve Güneydoğu illeri Karate turnuvasında madalyalarla ilimizi en iyi şekilde temsil eden sporcularımızı ve Antrenörlerimizi tebrik ediyorum. Sporcularımıza desteğini esirgemeyen Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na da çok teşekkür ediyorum. “dedi.