Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde gerçekleştirilen operasyonla, kardeşten ağabeye böbrek nakli yapıldı.

Gaziantep’te bir fabrikada işçi olarak çalışan Ali Rıza Boz (31), 11 yıl önce kan ve demir eksikliği tedavisi gördüğü sırasında el ve ayaklarında şişme meydana gelince, yapılan tetkikler sonucu böbreklerinin çalışmadığını öğrendiğini söyledi. Bunun üzerine hemen diyaliz tedavisine başlandığını belirten Ali Rıza Boz, “11 yıl diyaliz tedavisi gördüm. Diyaliz sürecinde hem maddi hem manevi anlamda sıkıntı yaşadım. 4 yıl önce Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ne kadavra için başvurdum. Kadavra çıkmasına rağmen dokular uymayınca nakil işlemi gerçekleşemedi” dedi.

ABİSİYLE DOKUSU UYDU

Yaşananlar üzerine ailesinin nakil için böbreklerini vermek istediğini ama kabul etmediğini anlatan Ali Rıza Boz, “Sağlık durumum daha da kötüye gidince annem ve kız kardeşlerim böbreklerini vermek istedi. Dokuları uymayınca erkek kardeşime gerekli tetkikler yapıldı. Dokularımız uyunca nakil işlemi için hastaneye yattık. Başarılı bir nakil işlemi oldu. Şükürler olsun şu an ikimiz de sağlıklıyız” diye konuştu.

KARDEŞİ MUTLU

Ağabeyine böbreğini vererek, onu tekrar yaşama döndüren Emrah Boz (24) ise “Böbreğimi ağabeyime daha önce de vermek istedim. Ama ağabeyim bizlere kıyamadığı için kabul etmedi” diyerek ağabeyinin duyarlılığına işaret etti. İlerleyen süreçle birlikte ağabeyinin durumunun daha da ağırlaştığını kaydeden Emrah Boz, “Yeniden böbreğimi vermeyi teklif edince, ağabeyim mecburen kabul etti. Artık ağabeyim sağlığına kavuştu. Ben de iyiyim, nihayet ikimiz de gayet sağlıklıyız” ifadelerini kullandı. BÜLTEN