İş adamı Mehmet Beşir Güney, Halkların Demokratik Partisi'nden Gaziantep Milletvekili aday adayı oldu. 25 yıldır Gaziantep’te ikamet eden Mardinli iş adamı Beşir Güney, “Kardeşlikte sınır yoktur” sloganı ile yola çıktığını söyledi.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde HDP’ye sürpriz başvurular hızla devam ediyor. Son olarak 25 yıldır Gaziantep’te ikamet eden Mardinli iş adamı Mehmet Beşir Güney, Halkların Demokratik Partisi'nden Gaziantep Milletvekili aday adayı oldu.

GÜNEY NİÇİN ADAY ADAYI OLDU

Uzun yıllardır ticari ilişkilerinden dolayı siyasetten uzak durduğunu söyleyen Beşir Güney, şöyle konuştu: “Ticari ilişkilerimizden dolayı yıllarca siyasetten uzak durdum. Artık, siyasete atılmam gerektiğini düşündüm. Amacımız daha kardeşçe, özgürce ve herkese eşitçe yaşam koşullarının sunulması. Çıkarsız siyaset yapan, halkın özüne dönük, ve halktan olan bir siyasi partiden aday adayı oldum”

İNSANLARIN HAYALLERİ İLE OYNAMAYACAĞIM

Çözüm sürfeci hakkındaki düşüncelerini de açıklayan Güney, “Türk ve Kürt kardeşlerimizle bölgeye, ülkeye barış getirmek istiyoruz. Akan kanın durmasını istiyoruz. Aradaki engellerin kalkmasını istiyoruz. Siyasetten rant ve menfaat beklemiyorum. Gençlerin geleceğine yönelik birçok projem var. Gençlerin gelecekleri büyük tehlikede. Ben gençlere sahip çıkmak istiyorum. Milletvekili olursam yapabileceklerimin sözünü vereceğim. Bol keseden atıp, insanların hayalleri ile oyamayacağım. Otoriter ve tekçi bir anlayış var. Gittikçe uluslararası toplumdan ve hukuk sisteminden kopuyoruz. AKP hükümeti kendi bildiğini okuyor; kendisine oy vermeyeni de verenleri de artık yok sayıyor. Buna seyirci kalamazdım. Önümüzdeki sürece karınca kararınca faydamız olur diye aday oldum. Bu süreçte rol almak hem partimize hem de halkımıza paralel bir düşünce ve perspektif içerisinde olacağız. Önümüzdeki süreç, Türkiye’nin demokratikleşmesi ve özgürleşmesi adına önemlidir” ” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi