Kardeşlik projeleri için Ankara'da temaslarda bulunan Genel Başkan Sait Ali Arslan, beraberindeki heyet ile birlikte bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. İlk olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı ziyaret eden Genel Başkan Arslan, Bakan Fakıbaba'ya Türkiye Kardeşlik Birliği'nin (TURKAB) yapacağı çalışmalar ile projeler hakkında bilgi verdi. Genel Sekreter Abdulkadir Erdoğan, Sosyal İşler Başkanı Zafer Sericik, Ankara İl Başkanı Av. Ekrem Turan, Av. Sedat Yılmaz ile birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yı ziyaret eden Başkan Arslan, ziyarette kardeşlik projeleri ile ilgili istişarelerde bulundu. Arslan, Bakan Fakıbaba’ya teşekkür plaketi verdi. Ardından Türkiye Cumhuriyeti Ombudsmanı (Kamu Denetçisi), AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili Yahya Akman ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Daire Başkanı Mehmet Bulut'u da ziyaret eden Başkan Arslan, TURKAB'ın yapacağı Kardeşlik Projeleri hususunda istişarelerde bulundu.w
"Gençliğimiz Geleceğimizdir"
TURKAB olarak, Yeni Türkiye ve milli şuurlu bir gençlik yetiştirmek için yola çıktıklarını belirten Genel Başkan Arslan yaptığı açıklamada, "Gençlik geleceğimizdir. Bizler milli ve manevi duygularla süslenmiş bir toplum ve bir gençlik inşa etmek, oluşan bu kardeşlik bilincini uluslararası düzeyde temsilini ve tesisini oluşturmak için yola çıktık. Geleceğimiz olan gençlerimiz için birçok proje hususunda gerekli görüşmeleri ve istişareleri yapıyoruz. Yapacağımız projelerimizde ki hedefimiz daha çok gençler ve hanımlardır. Çünkü bir bayan bir medeniyetin annesi, bir toplumun mihenk taşıdır. Hanımlar sadece kendisini değil aile fertlerini de öğretecek bir öğretici olduğu için çok önemli bu noktada. Toplumu ilgilendiren yeni ve büyük Türkiye doğrultusundaki gençliğin oluşabilmesi için bilinçli, kapasiteli ve idealli gençliğin yetişmesi lazım. Özellikle bu hedef üzerinden çalışmalarımızı yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.
Gençlere sahip çıkan projeler
Yeni Türkiye ve milli bilince sahip gençler yetiştirmek adına çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Arslan, projelerini bir an önce hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, bilinçli bir gençlik yetiştireceklerini söyledi. Türkiye'de birçok gençlik merkezi açmak için çalışmalarını yoğun tempoda devam ettirdiklerini belirten Arslan, gençliğin öneminin bilincinde oldukları için, açacakları bu gençlik merkezleri sayesinde birçok genci her türlü kötü alışkanlıklardan koruyarak, milli bilince sahip ve ülkesi için faydalı bireyler yetiştireceklerini sözlerine ekledi.