10 yıldır böbrek tedavisi gören Kahramanmaraşlı Harun Babuççu’ya (40) kardeşi Faruk Babuççu (38) böbreğini bağışladı. Organ, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde yapılan ameliyatla nakil edildi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, organ bağışının önemine dikkati çekerek, “Özel Sani Konukoğlu Hastanesi olarak 18 yıldır Gaziantep ve bölgede halkımızın sağlığı için çok başarılı işlere imza attık. Hastanemiz organ nakli merkeziyle de başarılarına yenilerini ekliyor. Gaziantep ve bölge için böbrek nakilleriyle hayata umut olmaya devam edeceğiz. Başarılı nakillerimizle hastalarımızın yüzünü güldürüyoruz” dedi.

HASTALARA UMUT OLDUK

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu da “Merkezimiz, kardeşler arasındaki güçlü bağ sayesinde genç bir hastaya daha umut oldu. Halkımızın duyarlılığı arttıkça, hastaların umudu olacağız. Gençlerimizin, çocuklarımızın, her yaştan hastamızın hayata yeniden tutunabilmeleri için halkımızı organ bağışına davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

HERKES DUYARLI OLSUN

Harun Babuççu, "Hastanede doktorumuz, hemşiremiz, danışmanımız bizimle son derece yakından ilgilendi. Şu anda diyalize girmeden önceki sağlığımdan, çok daha sağlıklı ve mutluyum. Allah razı olsun, diyaliz çok zor bir süreç. Umarım organ bağışı sayesinde herkes benim kadar sağlıklı olur.” 2 çocuk babası Faruk Babuççu ise “Biz 7 kardeştik. Ağabeylerimden birini genç yaşta böbrek rahatsızlığından, diyalize girdiği dönem kaybettim. Harun ağabeyimin de başına aynı şeyin gelmesini istemedim. Diğer kardeşlerimle verilerinde uyumsuzluk oldu. Benim böbreğimi verebileceğimi öğrenince hiç tereddüt etmedim. Benim de iki çocuğum var. İleride ne olacağı belli olmaz. Ama ağabeyimin ihtiyacı varken, hiç düşünmeden olur dedim. Herkesten de aynı duyarlılığı bekliyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ