Gaziantep’i temsil eden iki güzide kulüp olduğunu belirten teknik adamlar, geçmiş dönemlerde Gaziantepspor formasını farklı yıllarda giyerlerken, iyi niyetlerini de deklare etmeyi ihmal etmediler.

Oktay Derelioğlu “iki güzide takımımız var”

Yarın Gaziantep derbisinde Gazişehir Gaziantep ile karşılaşacaklarını hatırlatan Gaziantepspor teknik direktör Oktay Derelioğlu, iki kardeş takımın mücadelesi olacağını söyledi. Gaziantepli futbol severlerden ayrımcılık yapmamalarını isteyen Derelioğlu, birleştirici ve yapıcı olunmasında fayda olacağını aktardı.

Toparlayıcı, birleştirici ve yapıcı bir insan olduğunu belirten Derelioğlu “İki tane güzide takımımız var Gazişehir’de bizim kardeş kulübümüzdür. Ben böyle bakmalarını istiyorum. Bugün Gaziantepspor’un geçmişini ve o formanın değerini anlatmaya hiç kimsenin zamanı yetmez. Gazişehir’in de da iyi olmasını cani gönülden isterim bende desteklerim ama önemli olan Gaziantepspor’dur. Doğru ve gerçek neyse onu yapmak lazım, geçmişe sünger çekip, yaşananları unutmak lazım. Gaziantepspor’u yaşatmak lazım” dedi.

Erkan Sözeri “Saygı duyacağız”

Gaziantepspor karşısında profesyonelce davranacaklarını belirten Sözeri, “Gaziantepspor bizim kardeş takımımız. Ama profesyonelce davranacağız. Profesyonellikle duygusallık yok maalesef. Nasıl diğer rakiplerimize saygı duyarak oynuyorsak, Gaziantepspor’a saygı duyarak iyi konsantre olarak oynayacağız. Bir Final maçı gibi oynamayı düşünüyoruz. Öyle oynamamız lazım. Çünkü şimdi herkes bu maçı kolay gibi görebilir. Gaziantepspor’un bir tane galibiyeti var o da bize. O yüzden maçlar sahada kazanılıyor. Bizde bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüp maça hazırlanıyoruz. İnşallah bu maçı kazanmak istiyoruz. Kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz. Gaziantepspor’un da biran önce sıkıntılarından kurtulmasını umuyorum“ ifadesini kullandı. Taraftarlar tahriklere kapılmasın

MUHARREM TÜRKOĞLU