Ablası Esra Erkan'a böbreğini veren Esma Yılmaz söyledikleri ile duygulandırdı. Yılmaz, “Küçükken kardeş kavgası yapıyorduk, şimdi hayat kavgası yapıyoruz” dedi.

Kilis’te yaşayan evli 2 çocuk annesi Esra Erkan (26), eşinin görevi nedeniyle Şırnak’ta bulunan 3 çocuk annesi kardeşi Esma Yılmaz’ın (23) verdiği böbrekle sağlığına yeniden kavuştu.

Kilis’teki sağlık kuruluşundan Gaziantep’teki başka bir sağlık kuruluşuna sevk edildiğini anlatan Erkan, “Özel Sani Konukoğlu Hastanesi tavsiye edildi. Biz de hastaneyi, daha önce nakil olan hastaları araştırdık ve operasyonun burada olmasına karar verdik. Nakil işlemi başarılı bir şekilde geçti. Böbreğim takıldığı gün çalışmaya başladı. Kız kardeşime benim için böylesine bir fedakarlıkta bulunduğundan dolayı çok teşekkür ederim. Doktorumuz Prof. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu başta olmak üzere bütün sağlık çalışanları en ufak bir konuda dahi bizi bilgilendiriyorlar. Hastane çalışanlarına, doktorumuza ve Konukoğlu Ailesi’ne teşekkür ediyorum”

KENDİMİ ABLAMIN YERİNE KOYDUM

Esma Yılmaz ise ablasının hastalığını öğrendiğinde büyük üzüntü duyduğunu, eşinin de desteğiyle böbreğini vermek istediğini dile getirdi. “Ablamın durumunu öğrendiğimde kendimi onun yerine koydum. Çocuklarını, ailesini ve yaşayacakları sıkıntıları düşündüm” diyen Yılmaz, "Herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyorum. Uygun kadavra çıktığı haberini umutla bekleyen çok fazla hasta var. Yaşam savaşı veriyorlar. Biz birbirimize desteğimiz büyük bir şanstı.”

BAĞIŞTA BULUNUN

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. M. Fatih Yüzbaşıoğlu da organ nakli bekleyen hastaların bağış sayısının yetersiz olmasından dolayı her geçen gün umutlarını daha da kaybettiklerine vurgu yaptı. BÜLTEN