Gaziantep ve Nizip Ticaret Borsaları arasında ikili işbirliğini arttırmaya yönelik "Kardeş Borsa" protokolü imzalandı. Her iki borsayı ileriye dönük projelerde bir araya getirmeyi hedefleyen işbirliği protokolüne,Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Nizip Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Sarı, birlikte imza attılar. GTB'de gerçekleştirilen ‘'Kardeş Borsa" protokolü imza törenine GTB Meclis Başkanı Selami Memiş’in yanı sıra iki borsanın meclis ve yönetim kurulu üyeleri katıldılar.

EKONOMİK VE KÜLTÜREL GELİŞİME KATKI

Türkiye’nin köklü borsaları arasında yer alan Gaziantep ve Nizip Ticaret Borsalarının geçmişi çok eskiye dayanan bir kardeşlik bağına sahip olduklarını ifade eden GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, toplantıda yaptığı konuşmada "Bizler bugün Kardeş Borsa protokolü ile bu yıkılmaz bağı daha da pekiştirip geleceğe taşımak istiyoruz" dedi. Ortak paydalarının Gaziantep olduğuna vurgu yapan Tiryakioğlu, amaçlarının şehrin sosyal, kültürel ve ekonomik alanda gelişimine katkı sunacak tüm projelerde birlikte yer almak olduğunu söyledi.

SARI: FAYDALI OLACAK

Gaziantep Ticaret Borsasını her zaman bir kardeş borsa olarak gördüklerini kaydeden NTB Başkanı Sarı ise bu ikili işbirliğinin hem bölge çiftçisine, hem de işletmeci ve sanayicilere önemli faydalarının olacağını belirtti. Tören sonrası NTB Başkanı Sarı, Nizip Ticaret Borsası Meclisinin aldığı kararla hazırlanan 'Kardeş Borsa Beratını', GTB Başkanı Tiryakioğlu’na taktim etti. BÜLTEN