Karataş Spor Salonu’nda gerçekleşecek olan şampiyona yaklaşık 2 bin 100 sporcu katılacak. 4 Ağustos’ta Cuma günü saat 17.00’da açılış seromonisinin yapılacağı şampiyonanın son günüde ise milli takımlara seçmeler yapılacak.

Türk karatesinin geleceğini teslim edeceği yıldız isimleri, Gaziantep'te bir araya geliyor. Türkiye Karate Federasyonu’nun faaliyet takviminde yer alan ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası, 03-06 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek.

Gaziantep'te gerçekleştirilecek olan şampiyonanın hemen ardından 6 Ağustos Pazar günü, 26-29 Ekim tarihlerinde İspanya'da yapılacak Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Karate Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek milli sporcular belirlenecek.

49 İLDEN YAKLAŞIK BİN 500 SPORCU

Gaziantep Karataş Spor Salonu’nda yapılacak şampiyonada 49 ilden yaklaşık bin 500 sporcunun mücadele etmesi bekleniyor. Ümit, genç ve 21 yaş altı kategorilerinde yapılacak müsabakalar sonunda 33 dalda madalya sahiplerini bulacak. 3 Ağustos Perşembe günü ümit sporcuların mücadelesi ile başlayacak şampiyonada, 4 Ağustos Cuma günü 21 yaş altı, 5 Ağustos Cumartesi günü de gençler kategorisindeki sporcular tatamiye inecek. 6 Ağustos Pazar günü ise milli takım seçme müsabakaları yapılacak.

Şampiyonanın açılış seremonisi, 4 Ağustos Cuma günü 17.00-17.30 saatleri arasında gerçekleşecek. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Türk karatesinin güçlü bir altyapıya sahip olduğunu belirterek, organizasyonda mücadelede edecek tüm sporcular ile görev yapacak antrenör, hakem ve idarecilere başarı dileğinde bulundu.