Şahinbey Belediyesi Kasım Ayı olağan meclis toplantısı başkan Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı. Mecliste söz alan CHP’li Meclis Üyesi Hasan Türk; “250-300 bine yakın Alevi’nin yaşadığı Gaziantep’te neden yalnızca bir tane Cemevi var. Karataş'a da cemevi istiyoruz?" dedi.

"KARATAŞ'A BİR CEMEVİ YAPILMASINI İSTİYORUZ"

Gündem dışı söz alan CHP li meclis üyesi Hasan Türk Gaziantep'teki Cemevleri sayısının az olduğunu belirterek şunları söyledi "sayın başkanım şehrimizde 250 ila 300 bin arasında Alevi vatandaşımız bulunmaktadır. Koca şehrimizde ise bir tane Düztepe mahallesinde olmak üzere Cemevi bulunmaktadır burası ibadet ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalıyor. Biz Şahinbey Belediyesi olarak Karataş bölgesine bir adet Cemevi yapımı için proje yapılmasını rica ediyorum bu konuda duyarlı olacağınıza inanıyorum şimdiden teşekkür ediyorum. Cemeviyle ilgili olarak ayrıca başkanım ya gidiş ya geliş tek yönlü olursa çok iyi olacak trafik kapanıyor yani burda tek yönlü olursa daha iyi olacağını düşünüyorum " diye konuştu.

Mehmet Tahmazoğlu konuyla ilgili olarak Hasan Türk'e hitaben "Talebinizle ilgili biz daha önce çalışma yapmıştık şuandaki yasal mevzuat noktasında sıkıntı olduğu bildirildi şuanda hükümetimizin bu konuda bir çalışması mevcut inşallah bu bir karara bağlanırsa o zaman yer konusunda talep heralde daha kolaylaşmış olacak bu öteki yol ile ilgilide UKOME karar veriyor Büyükşehir Belediyesine bir yazılı bir müracat ederseniz buradaki konuşmalarınız mutlaka değerlendirilecektir" şeklinde konuştu. Haluk ŞAHİN