Şahinbey Belediyesi tarafından Mavikent Mahallesi’ne yaptırılan Şahinbey Sanayi Sitesi’ndeki işyerleri yapılan ihaleyle sahiplerini buldu. İhaleyi alan esnaf tutarın yüzde 20’sini peşin, geriye kalan yüzde 80’lik kısmını ise, 120 ay vade ile ödeyecek. İşyeri sahiplerinden yine yüzde 18 olan KDV tutarı alınmayacak.

Eski Garajlar bölgesindeki oto tamirci esnafına yönelik yaptırılan Şahinbey Sanayi Sitesinde satışı gerçekleştirilmeyen 127 işyerinin ihalesi yapıldı. 320 bin metrekare alan üzerine yaptırılan 1016 işyerinin bulunduğu Şahinbey Sanayi Sitesi’nden işyeri almak isteyen esnaf ihale saatinden önce Şahinbey Belediyesi’ne akın etti. Boş olan 127 işyeri için 126 kişi başvururken, belediye girişinde esnafın dinlenmesi ve çay içmesi için çadırlar kuruldu.

96 İŞYERİ SATILDI

Bir esnafın birden fazla işyeri için başvuru yapabildiği ihalede, esnaflar salona başvuru sırası ile alındı. Yapılan kimlik kontrolünün ardından başlayan ihalede katılımcılar açık arttırma usulüyle işyerlerini alabilmek için bir birleriyle yarıştılar. Genişlikleri 92 metrekare ile 285 metrekare arasında değişen 96 işyeri kendisine alıcı buldu.

ESNAFTAN TEŞEKKÜR

Daha önceki ihalelere maliye kayıt tarihleri uymadığı için katılamayan esnaflar ise Şahinbey Belediye Meclisi’nin karar ile ihaleye katılabildi. Şubat 2015 tarihinden önceki esnafların da ihaleye katılmasını sağlayan karar sayesinde ihaleye girerek işyeri alan esnaf, Şahinbey Belediyesi’ne teşekkür etti. İşyerlerini alan esnaflar ödemeyi ise tutarın yüzde 20’sini peşin geriye kalan yüzde 80’lik kısmını, 120 ay vade ile ödeyecek. İşyeri sahiplerinden yine yüzde 18 olan KDV tutarı da alınmayacak. Satışı yapılamayan 31 işyerinin 8 Nisan 2015 tarihinde ihaleye çıkarılacağı bildirildi. Bülten