BU GURUR FATMA ŞAHİN VE EKİBİNİN

Ökkeş Özekşi, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibiyle birlikte yeni yapılan köprülü kavşakları yerinde gezdi, yapılacaklar hakkında bilgi aldı..

ÖKKEŞ ÖZEKŞİ

Gezdim gördüm yazıyorum.. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra, ilk kez uzun süreli olarak sadece ulaşım ve trafik konusunda ekibiyle birlikte sahaya indiğimiz Fatma Şahin’deki kararlı tutumu görünce, doğrusu sevinmedim değil..

Sayın Fatma Şahin ile kentin ulaşım ve trafik yönünde çok ters düşmüşlüğümüz oldu ama, benim de sürekli olarak gezdiğim bölgelerde yapılanlar ile birçok bölgede yapılacak olanları görüp öğrenince, gezimiz anlam kazandı.

Sayın Şahin’in Karataş köprülü kavşağını birlikte görme önerisiyle akşam başlattığımız gezide Başkan vekili Mehmet Yetkinşekerci, Genel sekreter yardımcıları Fikret Tural ve Ali Aslan, Aykome’den sorumlu Gazi Kördeve Yapı İşleri şube müdürü Adem Bozkurt, aynı ekipten Teoman Ersen ve Murat Öz hazır bulundu..Asım Güzelbey köprülü kavşağında başlayan startımız, Karataş’ta sona erdi..

ŞEHİR GÖSTEREN KAVŞAĞI İLE BİRLİKTE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ

Önce Şehirgösteren Köprülü kavşağına gittik ekibiyle birlikte.. Biliyorsunuz burası da ulaşım yönünden oldukça sıkıntı yarattı aylarca. Yolu Karayolları Bölge Müdürlüğü yaptı ama, sanırım bitene kadar en çok sıkıntıyı sürücülerin yanısıra Fatma Şahin de çekti.. Zaten karayolları yaptı diyoruz ama çevresi yol düzenlemelerini aydınlatma ve kaldırımların hepsini Büyükşehir gerçekleştirdi.

Şimdi büyükşehir aynı zamanda şehirlerarası bu yolun geri kalan kısmının tamamlanabilmesi için gayret gösteriyor.. Eğer ödenek sağlanırsa, OSB’ye gidiş gelişler 2’şer araçlıktan 3’e çıkacak ve inanılmaz şekilde rahatlayacak. Yani eskisi gibi dert yanıp şikayet etmeyeceğiz.. Akşam piknik dönüşlerinde işkence çekmeyeceğiz.. Şimdi bu haliyle bile azalmış durumda ama, bittiğinde daha mükemmeli olacağı için biz çıtayı yükseğe alıyoruz..

İBRAHİMLİ2 İÇİN YOL PROJESİ ŞİMDİDEN HAZIR

Anlatıyor Sayın Fatma Şahin.. Bu yolun İbrahimli ve İbrahimli 2’ye bağlantısıyla birlikte kent merkezine yönelik yığılmaların ciddi oranda azalacağını söylüyor heyecanla.. Sık sık aracını durdurarak Fen İşleri Daire Başkanı iken genel sekreter yardımcılığına getirdiği Ali Aslan’a dönüyor ve “anlat Ali bey, burada ne yapacağız”diyor.. Tabii Ali bey hemen devreye giriyor ve anlatmaya başlıyor.. Burada hemen şunu belirtmeliyim.. Daha önce Abdülkadir Aksu ile rahatlayan ulaşımın daha geniş çaplısı, hemde geleceğe yönelik olanı Şehirgösteren köprülü kavşağı ve Asım Güzelbey köprülü kavşağı ile gerçekleşecek. A.Güzelbey köprülü kavşağından İbrahimli2’ye gidiş yolu hazır bırakılmış zaten. İndik araçtan, inceledik yolu. Burada da toplu resim çektirdik..

ALMANYA’DAKİ YOLLARIN BENZERİ OLUYOR

Önümüzdeki yıllarda İbrahimli2’ye ve ayrıca yine otobana bağlanacak bu yolların Gaziantep için nasıl bir kazanç olduğunu söylemeden geçemiyeceğim.. İsteyen kent merkezine gidiyor, isteyen Kilis yoluna bağlantı kuruyor, isteyen Burç yoluna geçiyor.. Fatma Şahin yapılanları ve yapacaklarını anlatırken, aklıma Avrupada trafiği en muhteşem olan ve tıkır tıkır işleyen Almanya’daki yollar geliyor.. Almanya’da şimdi şehirgösteren sonrası yapılan bağlantılı yolların benzerini gördüğümde hayran kalmıştım.. Şimdi burada yaşadığımız şehirde görmek elbette beni heyecanlandırdı..

DOĞA KOLEJİ KAVŞAĞINA DÜZENLEME YAPILACAK

Güzergahımız olan Primemall’a gelmezden önce Doğa koleji yanındaki yeni kavşağı da konuştuk Fatma Şahin ve ekibiyle.. Burasının sıkıntılı olduğunu ifade ettiğimde, yine Ali Aslan devreye girdi ve “burası içinde projemiz hazır”dedi. Ben özellikle Gaski yönüne giden yolun dar olduğunu ifade ettim ve “ışıklar olmayınca araçlar ciddi sıkıntı yaşıyor”dedim. Ama neyi söylesem hepsine takır takır cevaplar verilince, gelecek adına bu yollarda sorun kalmayacağına inandırıldım..

PREMİMALL KAVŞAĞI VE TED KOLEJİNE GİDEN YOL PROJESİ HAZIRLANIYOR

Premimall kavşağı biliyorsunuz şimdiden çok sıkıntılı.. 4 yönü de gidiş gelişlerde trafik sıkışıklığı yaşanıyorsa, yarınlarda Iconova sitesinin bitimiyle birlikte orasının tam kilitleneceğini söyledim Sayın Fatma Şahin’e.. Ve şimdiye kadar duymadığım bilgi verdi Fatma Şahin.. Burası için geniş bir kavşak planlaması yapılmış bile.. Battı çıktı veya köprülü kavşak projesi varmış burada..Oradan Doğa kolejinin ve Gölgelik kavşağının bağlantısı sağlanacakmış..Tabii proje aşamasında olduğu için kesin bilgi vermediler.. “Peki TED koleji istikametine giden yolu ne yapacaksınız, çok dar” dediğimde, verilen yanıt beni bir kere daha şaşırttı.. Şimdi 10 metre genişliğindeki bu yolun 30 metrelik yol haline getirileceğini ifade ettiler.. Biliyorsunuz TED yolunun bir bağlantısı da Burç yoluna geçiyor. Gaziantep Çevre yolunun altındaki küçük köprü tünel olan bölümüne de kavşak yapılıyor. Böylece buraya çevre yolu bağlantısı kurulacak ve Organizeden, şehirlerarası yollardan gelenler, taaa Kilis yoluna gitmeden hayvanat bahçesi yakınından Burç yönüne veya Üniversite yoluna geçebilecek.. Bunları duyup da, bir Gaziantepli olarak memnun olmamak mümkünmü..

ÇOĞALAN LEVHALAR RAHATLIK SAĞLADI

Fatma Şahin, araçta giderken “levhalar dikkatini çekiyormu”dedi.. Hemen cevabını verdim ve “evet yıllardır kent içinde yön gösterici levhalar için yazdım durdum. Şimdi hem yerel halk hemde yabancılar gidecekleri yer konusunda eskisi gibi sıkıntı çekmiyor”diyerek teşekkür ettim.. Bundan sonra gezerken daha dikkatli olacağıma ve eksik olan yerler varsa bildireceğimi söyledim.

YEDİTEPE’DEKİ SOLA DÖNÜŞ YASAĞI TRAFİĞİ RAHATLATTI

Üniversiteyi geçip Karataş istikametine yöneldiğimizde sola dönüşlerin yasaklanmasıyla trafikte ciddi bir rahatla olduğunu belirten Fatma Şahin “arkadaşlarımız uzun süre burayı takibe aldılar. Baktık ki sola dönüşlerde trafik yavaşlıyor ve kuyruk uzuyor, o zaman sağdan alternatif yol oluşturduk ve sola dönecek olanları buraya yönlendirdik. İlk etapta itiraz edenler oldu ama şimdi alıştılar”dedi.

KARATAŞ KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI GERÇEKTEN HEYECAN VERİCİ

Gezimizin son durağı olan Karataş Köprülü Kavşağa geldimizde, Fatma Şahin’in heyecanı görülmeye değerdi. Biliyorsunuz burası için çok sıkıntılar yaşandı. Hem vatandaşlar hem de çevredeki esnaf perişan oldu... Şimdi gördüm ki, Fatma Şahin’de üzülmüş gecikmesine.. Bunu sözleriyle belli ediyor ve “esnafımız kadar vatandaşlarımız da sıkıntı çekti aylarca, onlara mahcubum, ama şimdi bitmesiyle birlikte derin bir nefes aldım”diyor.. Kavşağın altında araçtan indikten sonra bilgiler veriyor.. Burayı yaparken Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun da desteğini hatırlatıyor ve 10 milyonluk katkı sağladığını ifade ediyor.. Alttaki görüntünün daha güzelleşeceğini, ayakların ışıklandırılacağını söylüyor. Tabii bu arada yoldan gelip geçenlerin ilgisinden memnun kalıyor ve hepsiyle selamlaşıyor. Bazılarıyla araçlarında konuşuyor.. İşte bu sıcak temas kendisini inanılmaz mutlu ediyor.. Kadını, erkeği araçlarını durdurup sohbet ederken, teşekkürlerini ihmal etmiyor tabii..

TRAMVAY BAŞLAYINCA HERKES DERİN NEFES ALDI

Burada da bir hatıra resmi çektirip, üst yola çıkıyoruz hep birlikte.. Tramvay yollarının genişletildiğini söylüyor. Bende Şahinbey parkındaki etkinlikler ve konserler nedeniyle burada araç parkı konusunda sıkıntı yaşanabileceğini ve tedbir alınmasını öneriyorum.. Hemen Ali Aslan’a talimat veriyor ve inceleme yapılmasını istiyor.. Tramvay yoluna çıktığımızda çevreden gelen insanlar hemen etrafımızı sarıyor.. Bir çocuk resim çektirmek istiyor hem konuşuyor hemde tamam diyor. Burada da hatıra resmi çektirdikten sonra “gelin çay içelim”diyerek köşedeki kafeye gidiyoruz.. İşyeri sahibi tam kapatmak üzere gelen ekibimize çay olmadığını ama kahve ikram edebileceğini söylüyor. “niye erken kapatıyorsunuz” diyen Fatma Şahin’e cevap veren bu kişi, “kavşak yapımında işçileri çıkarttık. Şimdi bulma sıkıntısı yaşıyoruz”şeklinde konuşuyor..

ALİ NADİ ÜNLER GAZİ MUHTARPAŞA GİBİ OLACAK

Kahvemizi içerken sık sık Mehmet Yetkinşekerci’ye takılan Fatma Şahin, bu arada ekipte bulunanların kendilerini tanıtmasını istiyor.. Kısa adı AYKOME olan Alt Yapı Koordinasyon Merkezinin başındaki Gazi Kördeve çalışmalar hakkında bilgi veriyor. Aydınlatma konusunda ciddi işler yapıldığını, bir sene içinde geçmiş 6 yıla bedel aydınlatma gerçekleştirdiklerini söylüyor.. Hemen devreye giriyor ve kaleden, tarihi yerlerden, uçaktan Gaziantep’in görüntüsünden bahsediyorum. Tabii aklıma geldiği için Ali Nadi Ünler Bulvarının sokak lambalarının yetersiz olduğunu, buradan akşamları kadınların yürümekte zorlandığını dile getiriyorum..

Fatma Şahin hemen devreye giriyor ve “orasını Gazi Muhtarpaşa gibi yapacağım. Önce Korutürk, sonra burası olacak”diyor. Buna karşılık Ali Aslan, Ali Nadi Ünler’i tek yön yapma projesi olduğunu belirtiyor.. Ama orada yaşayan birisi olarak çok hareketlenmeye başlayan bu bulvarda tek yönün esnafa sıkıntı yaratabileceğini söylüyorum. Zaten şu anda nabız yoklandığını dile getiriyor.. Ben birde lokanta bacalarını şikayet ediyor ve “bacalarına filtre takmıyorlar. Her taraf duman, yazın kokudan durulmuyor”diyorum. Mehmet Yetkinşekerci hemen telefona sarılıyor ve talimat veriyor. Ama bir hatırlatmada bulunuyorum “göndereceğiniz ekip uzman olmalı, yoksa baca var, filtre var derler”şeklinde konuşarak, filtrelerin duman ve koku yaymayan kaliteden olması gerektiğini ifade ediyorum..

MEZARLIK KAVŞAĞI DEĞİŞİYOR, KAYAÖNÜNE GİDİŞ DÜZELTİLİYOR

Bu gezide Fatma Şahin’i ulaşım konusunda inanılmaz azimli ve kararlı gördüğümü söylemeliyim.. Özellikle bu konuda ekibine inanıyor. Ali Aslan’a sık sık söz veriyor ve “sen anlat Ökkeş beye”diyor.. Mesela Mezarlık kavşağındaki sıkıntıya çözüm bulmuşlar.. Biliyorsunuz Zeugma müzesi yönünden gelişte mezarlığa geçiş yolundaki işkence bu proje ile bitecek. Sağdan hem mezarlığa hemde müze yönüne gidiyş için alternatif yol oluşturulacak.. Heyecanla anlatıyor Ali Aslan bu projeyi. Burası bitiyor, Fatma Şahin bu kez Kayaönü yoluna getiriyor mevzuyu.. Çetinkaya yönünden gelip Tuğay istikametine gidecek olanlar için proje geliştirilmiş.. Artık Grand yönüne kadar gitmeye gerek kalmayacak, Kayaönü tarafına geçilecek ve oradan ver elini Tuğay ve OSB istikameti.. Tabii yayalar için çözüm düşünülmüş.. Anlayacağınız engelliler, yaşlılar ve yayaların geçmekte zorlandığı bu üst geçit, daha kullanılabilir ve araç trafiğine açılabilir hale geliyor..