Kavşak çalışmalarına bir hafta içerisinde başlanacağını belirten yetkililer, kavşak öncesi yapılan alt ve üst yapı çalışmalarıyla ilgili de bilgi verdi.

NELER YAPILDI?

Karataş 418 ve 421 nolu caddelerin asfalt ve kaldırım imalatı yapım programına alındığını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, "Mevcut çevre yollarla bağlantısı, cadde üzerindeki araç yoğunluğu ve ulaşımdaki tanımsızlık göz önüne alınarak caddelerin planları çizilmiş,bu plan kapsamında trafik akışının rahatlaması,vatandaşların park sorunlarının giderilmesi doğrultusunda göbek ve cepler yapılmış, yaya ve araç trafiğinin akışkanlığı sağlanmıştır" dedi.

PROGRAMLI GİDİYORUZ

Ulaşım Planları çizilen Karataş 418 ve 421 nolu caddede Fen işleri Daire Başkanlığı tarafından alt yapı kuruluşları ile cadde asfaltının ilerleyen zamanlarda tekrardan tahrip olmaması amacı ile toplantılar yapıldığını dile getiren yetkililer şunları söyledi:"Programlı bir şekilde tüm parsel bağlantıları ile birlikte alt yapı sorunu çözülmüş ve aydınlatma imalatları tamamlandıktan sonra cadde asfalt ve kaldırım imalatına teslim edilmiştir. Karataş 418 nolu cadde için 1.639,70 ton ve 421 nolu cadde için 2.043,50 ton asfalt imalatı yapıldı.Yine 418 caddede 2.150,00 m2 kaldırım imalatı tamamlandı. 421 nolu cadde için ise kaldırım imalatına başlanacak. Alt ve üst yapısı bitiminde yatay ve düşey işaretlemeleri yapılarak ulaşıma açıldı."

Öte yandan belediye yetkilileri,Karataş 418 ve 424 nolu caddelerde ayrıca aydınlatma, gazdaş ve GASKi'nin alt yapı çalışmalarında bulunduğu bildirildi. Haber Merkezi