AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Anayasa Mahkemesi'nin HSYK'ya ilişkin verdiği kararla tarafsızlığını yitirdiğini ve itibar kaybına uğradığını iddia etti. Anayasa Mahkemesi'nin kararından kaygı duyduğunu söyleyen Metiner, "Ben bu tür anti demokratik kararlara saygı duymuyorum" dedi.

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, bir mağazanın açılışına katılmak üzere Gaziantep'e geldi. Beraberinde AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer ve Derya Bakbak ile birlikte mağaza açılışını yapan Mehmet Metiner, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

KABUL EDİLEMEZ KARARLAR

Anayasa Mahkemesi'nin son dönemde verdiği kararları eleştiren Metiner, "Anayasa Mahkemesi eski Türkiye'ye ait bir vesayet organı. Son zamanlarda sesi soluğu kesilmişti, ama tekrar bir vesayet organı olmasını hatırlatması 367 garabetine benzer garabetler sergilemeye başlaması, doğrusu çok manidar, çok düşündürücüdür. Twitter kararı asla kabul edilemez. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru gittiğimiz bir süreçte, HSYK ile ilgili verdikleri kısmı iptal kararları zamanlama itibariyle talihsiz, içeriği itibariyle son derece anti demokratiktir" dedi. Yeni Türkiye'de bu tür bir Anayasa Mahkemesi'ne ihtiyaç olmadığını söyleyen Mehmet Metiner, "Anayasa Mahkemesi, giderek tarafsızlığını, itibar düzeyini giderek yitiriyor. Kaygı duyuyoruz, üzüntüyle karşılıyoruz. Ben kendi adıma, bu tür kararlara saygı duymuyorum" diye konuştu. DHA