Koop-İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Akif Sarıca, kıdem tazminatı konusunda hassas olduklarını, kıdem tazminatında kazanılmış hakları korumak için tüm çalışmaların yapılacağını belirtti. Sadıca, "Türkiş Genel krulunda şu anda mevcut olan 30 gün kıdem tazminatı süresinin 29.5 gün dahi kabul edilemeyeceği karara bağlandı" dedi.

Milli eğitim bakanlığı, emniyet genel müdürlüğü, tapu kadastro müdürlüklerinde çalışan sendika üyelerinin toplu iş sözleşmelerinin tamamlandığını belirten Mehmet Akif Sarıca, çalışanlara yeni kazanımlar elde edildiğini söyledi. Sarıca, "Ücretlerde artışlarla refah seviyesi günün şartlarına göre iyi duruma getirildi" dedi.

KARARLAR OYBİRLİĞİYLE ALINDI

Gündemde olan kıdem tazminatı ile ilgili olarak 2015 Aralık ayında yapılan Türkiş Genel krulunda bütün delegelerin oybirliğiyle karar alındığını hatırlatan Sarıca şunları söyledi:"Cumhurbaşkanının, başbakanın ve ilgili bakanların katıldığı genel kurulda, şu anda mevcut olan 30 gün kıdem tazminatı süresinin 29.5 gün dahi kabul edilemeyeceği genel kurulda karara bağlandı ve Türkiş yönetimi tarafından hükümete ifade edildi. Koop-İş olarak genel merkezimiz ve şubelerimiz aynı hassasiyettedir. Kıdem tazminatında kazanılmış haklarıda korumak için tüm çalışmalar yapılacak. Aldığı ücretle kıt- kanaat çalışan işçinin ileride tek dayanağı olan kıdem tazminatına dokunulmamalı. Çalışanlar alacağı kıdem tazminatı ile ya bir ev alacak ya çocuğunu evlendirecek. Bu ümit yok edilmeyecek." Sarıca, örgütlenme faaliyetlerinin devam ettiğini vurgularken, iş koluna giren çalışanların tamamı sendikalı oluncaya kadar çalışacaklarını belirtti. Haber Merkezi