CHP İl Başkanı Sait Köse, kararın kendisi içinde sürpriz olduğunu belirtti. PM'nin tüzükten aldığı yetkiyi kullandığını belirten Köse, "Karara saygı duymak zorundayız. Tüzüğümüzde merkez ataması da var. Tüzükteki bu kararı kurultay delegeleri de onamış ve bu tüzüğü yapmış" dedi.

'PM'nin aldığı kararı, bu yetkiyi ihlal etmek gibi, tanımamak gibi bir halim yoktur' diyen Köse, "Bu kararın oy birliği ile çıktığını biliyorum. Türkiye tablosuna bakıldığında radikal kararlar alındığını görüyoruz. Burada bir değişiklik talebi olabilir. Genel Merkez buna nasıl bakar bilemeyiz" dedi.

Milletvekili aday adaylarının ön seçim konusunda hassas olduğunu, bu taleplerini Genel Başkana da ilettiklerini söyleyen Köse, "Arkadaşlarımız ön seçim konusunda hassas. Urfa'ya gittiler, genel başkanla görüştüler. Ben Şanlıurfa'daki toplantıya gitmedim, çünkü çağrılmadığım yere gitmem, çağrılmadığım yere görünmem. Arkadaşlar bir dosya sundular. Konuşmalar da oldu. Sayın Genel Başkanımız nazik, kibar bir insan. Partililerle şakalaşarak 5 milletvekili istedi. Hatta hadi bir karar verin, 4 mü, 5 mi? dedi. Sonunda 5'te mutabık kalındı" diye konuştu.

PM'nin aldığı bu kararı 3 saat boyunca yönetim kurulu ile değerlendirdiklerini belirten Köse, "Ayrılık gitmekle bir yere varılmaz. Benim koltuğumda bir başkası da otursaydı yine aynı karar alınacaktı. Bu kararın bizimle bir alakası yok. Herkes nefsimden ala. Bizim hedefimiz kişiler değil, 1 milyon 100 bin seçmenin oyunu almak" dedi. Meral KINACILAR