Gaziantep'te parkomatların iptali için CHP Şahinbey Belediye Meclis üyesi Uğur Kalkan ve Av. Mesut Karavelioğlu'nun açtığı davada mahkeme bilirkişi atadı. Dün şehrimize gelen bilirkişiler, parmotları yerinde inceledi.

3 kişilik bilirkişi heyeti, Korutürk Caddesi, Kıbrıs Caddesi, Muammer Aksoy Bulvarı, Atatürk Bulvarı (Viyadük), Akyol İlköğretim arası, SSK Hastanesi kavşaktan Zübeyde Hanım bulvarına dönüş, sağ-sol ışıklara kadar, Büyükşehir Belediyesi karşısı 3 Nolu caddeyi 16 Nolu sokağa bağlayan ara sokak (Finansbank'tan ara yer) Kan Merkezi ile Beyaz Han ara cadde, Belediye Kreşi sağ-sol Güzel Otel köşeden Hacı Veli Cami önü karşısı, Hükümet konağından Karagöz caddesine dönüş sol taraf Akbank önü Postane sokağa kadar, Akyol İlkokulu karşı sokak Ulu Camii önüne kadar sağ taraf, Kırkayak Parkı kenarı arasında kalan yerde titiz bir inceleme yaptı. Bilirkişinin raporunun ardından mahkeme parkomatların devamına veya iptaline karar verecek.

KARAR VERECEKLER

CHP Şahinbey Belediye Meclis üyesi Uğur Kalkan ve Av. Mesut Karavelioğlu'nun parkomatların iptali için açtığı davada mahkeme, nazım ve uygulama imar planları, bölgenin otopark ihtiyacı, trafik güvenliği, şehircilik ilkesi ve kamu yararı olup olmadığının tespiti amacıyla bilirkişi atanmasına karar vermişti. Meral KINACILAR