Hasırcı, Gaziantep'in en fazla vergi veren iş adamı olduğunu belirterek, "Öğrencilere, garibanlara yardım edilecek diye kandırıldık. Yardımlarımızın ülkemize bomba olarak döneceğini bilemezdik. Kim bilerek ve isteyerek yardım ettiyse Allah belasını versin." dedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Mehmet Galip Hasırcı'nın cezevinde kaldığı süre, yaşı, sağlık durumu ve savunmalarını dikkate alarak "ev hapsi"yle tahliyesine, sanık Mehmet İlker Hasırcı hakkındaki adli kontrol tedbirinin devamına karar verdi.

GAPGİAD ARACIYLA TANIŞTIM

Gaziantep 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, "terör örgütüne üye olmak" suçundan haklarında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilen tutuklu sanık Mehmet Galip Hasırcı ile tutuksuz sanık Mehmet İlker Hasırcı ve avukatları katıldı. Söz alan Mehmet İlker Hasırcı, örgütle 2002 yılında Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği (GAPGİAD) aracılığı ile tanıştığını ifade ederek, FETÖ'nün o zamanlar terör örgütü olduğu bilmediğini iş adamı olması vesilesiyle derneğe üye olduğunu anlattı.

2015 YILINDA YARDIM YAPMADIK

Daha sonra Hür Sanayici İş Adamları Derneğinin (HÜRSİAD) kurulduğunu ve bu derneğe 2012-2015 yıllarıda başkanlık yaptığını ifade eden Hasırcı, birçok kuruma yardım ettiklerini, 2014 yılında örgüte bağış yaptıklarını ancak 2015 yılında yardım yapmadıklarını ve örgütten tamamen koptuklarını ifade etti.

FETÖ İLE ZENGİN OLMADIK

Tutuklu sanık Mehmet Galip Hasırcı da 1990 yılların sonunda örgütle tanıştığını, 2002 yılında Pensilvanya'ya gittiğini, örgütün o zamanlar güzel yüzünü gösterdiğini dile getirerek şunları kaydetti: "Silahlı terör örgütü FEETÖ/PDY'yi ayakta tutmak için yardım yapmadık. FETÖ/PDY ile iltisaklı olmayan birçok kuruluşa da yardımda bulunduk, örneklerini verebilirim. Biz FETÖ/PDY ile zengin olmadık, zaten büyüktük. Banka kredisiyle büyüdük. 15 Temmuz darbe girişimine katılan herkesi lanetliyorum. Ben 70 yaşında tansiyon ve şeker hastasıyım 15 aydır tutukluyum. Suçsuzum."

EV HAPSİ TAHLİYESİ

Cumhuriyet savcısı tutuklu sanığın savcılıkta ve mahkemedeki samimi beyanı nedeniyle etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istemesini ve yaşını dikkate alarak, tahliyesine karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanığın cezevinde kaldığı süre, yaşı,sağlık durumu ve savunmalarını dikkate alarak "ev hapsi"yle tahliyesine, sanık Mehmet İlker Hasırcı hakkındaki adli kontrol tedbirinin devamına karar verdi. Duruşma ertelendi. AA