Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Hokey’in Türkiye genelinde kısa sürede hızlı bir gelişim gösterdiğini söyledi.

Gaziantep'te yeni bir tesisin yapılacağını müjdeleyen Karakan, 2015 yılı içerisinde bu tesisin faaliyete geçeceğini belirtti.

Hokey Federasyonu Yönetim Kurulu ile Birlikte şehrimizde incelemelerde bulunan Federasyon Başkanı Sadık Karakan, 2015 yılı içerisinde Gaziantep’te nizami bir tesisin faaliyete geçeceğini ifade etti.

Gaziantep'e bir tesis yapılması için uzun süredir çalıştıklarını dile getiren Karakan, Büyükşehir Belediyesi'nin bu açıdan önemli destek verdiğini belirterek, "Fatma Şahin Başkanımıza, federasyonumuz adına teşekkür ediyorum. Tesis konusunu anlattığımda hemen talimat verdi ve tahsis yapıldı. 15 gün içerisinde ihalesi yapılacak ve 2015 yılı içinde hizmete girecek" dedi.

VİZYON OLUŞTURDUK

Türkiye Hokey Federasyonu'nda önemli başarılara imza attıklarına da dikkat çeken Karakan şunları söyledi:

"Göreve geldiğimizde federasyon borçlu ve mahkemelik idi. Çok şükür bu süreçleri atlattık ve yeni bir vizyon oluşturduk. Türkiye genelinde 11 kulüp vardı. Şimdi sadece Gaziantep'te tescilli 27 kulübümüz var. 65 ilde teşkilatımız var. 100'e yakın kulübümüz liglerde mücadele ediyor."

Bu süreçte Hokey sporuna saygınlık ve ayrıcalık kazandırma adına önemli girişimlerde de bulunduklarına değinen Karakan, "Hokey'in okul sporlarına girmesini sağladık. Sosyal sorumluluk projeleriyle bu spor dalını geniş kitlelere yaydık. Gerek kulüp bazında, gerekse milli takım düzeyinde Avrupa'nın hayranlıkla baktığı bir ülkeyiz. Amacımız çıtayı daha da yükseltmektir" diye konuştu.

TECRÜBEMİZ VAR

"Siyasete atılacak mısınız?" sorusuna cevap veren Karahan, "Şimdi seçim arefelerinde birçok insan için bu tip yakıştırmalar yapılır. Sadece şahsımla ilgili değil, birçok tanıdığımız-tanımadığımız insanlarla ilgili de yorumlar yapılıyor, yazılıyor çiziliyor. Adımın böyle ulvi göreve yakıştırılmasından ben onur duyarım. Hayatta talep edenden ziyade, talip olunan olabiliyorsanız şık olanı budur. Eğer samimi bir talep varsa o işi yapacak bilgi, birikim, tecrübe ve donanıma haiz olduğumuzun kanaatindeyim" yanıtını verdi.

SPOR SERVİSİ