Büyükşehir Belediyesi Karagöz Caddesi üzerindeki çalışmalarını tamamladı ve cadde yaya ile araç trafiğine açıldı. Yolların bazalt ve parke taşı ile kaplandığı caddede parkomat şimdilik kaldırıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, Karagöz caddesinde parkomat uygulaması yapılıp, yapılmayacağıyla ilgili şu anda sayım yaptırdıklarını, gerekirse ankette de yapacaklarını belirterek, bu konunun UKOME toplantısında netlik kazanacağını söyledi.

VATANDAŞ RAHATLADI

Karagöz'de otobüs durak ceplerinin genişletildiğini söyleyen Çanlıoğlu, "Vatandaşın otobüslere iniş ile binişleri rahatlatıldı. Karagöz Caddesindeki kaldırımlar yenilendi, menhol kapakları değiştirildi, tek tip menhol kapakları yapıldı. Projemiz kapsamında elektrik direklerinin montajı, oturma gruplarının montajı ve tek tip dükkân tabelalarının yapımını gerçekleştireceğiz" dedi.

ANKETTE YAPILABİLİR

Karagöz caddesinde parkomat uygulaması yapılıp, yapılmamasıyla ilgili şu anda sayım yaptırdıklarını, gerekirse ankette de yapacaklarını söyleyen Çanlıoğlu, "Parkomat olmazsa, işyerinin önüne aracını parkeden sabah gider akşam gider. Emniyet tedbir alırım derse belki parkomata izin verilmez. UKOME Ocak ayının ikinci haftası toplanacak. Ve bu konular tartışılacak" dedi.

TRAFİK DAHA HIZLI AKACAK

Şu anda parkomatların iptal olduğu Karagöz'de trafik daha düzenli ve hızlı akıyor. Trafik polisleri yol kenarında duran araçlara ceza kesiyor. Böylece vatandaşlar trafiği aksatmamak için başka yerlere park ediyorlar.

VATANDAŞLAR MEMNUNParkomatların iptal edilmesi en çok vatandaşı sevindirdi. Bazı vatandaşlar kararı olumlu bulurken Büyükşehir belediyesi’nin yapmış olduğu bu uygulamaya sevindiler. Bazıları ise kent merkezinde yeterince otopark olmadığından dert yanarak tepkilerini gösterdiler.