30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimi ile Gaziantep'in de içinde bulunduğu 30 ilde il özel idarelerinin kapatılacak olması nedeniyle Gaziantep İl Genel Meclisi dün son toplantısını yaptı. İl Genel Meclisi Başkanı Menderes Karaduman, meclis üyeleri ve bürokratlardan helallik dilerken, kendiside hakkını helal ettiğini söyledi.

İki gündem maddesinin görüşülerek oy birliği ile karara bağlandığı il genel meclisinde söz alan eski il genel meclisi başkanı Ömer Nasuhi Güleç, "5 yıl hızlı geçti. Güzel hizmetler yaptık. Ortak akıl ve uyum içinde çalıştık, oy birliği ile kararlar aldık. Ben herkese hakkımı helal ediyorum, herkesten de helallik istiyorum" dedi. Meclis üyesi Ahmet Sönmez de, 5 yılın rüzgar gibi geçtiğini, özel idarelerin bir köprü vazifesi gördüğünü belirterek, "Bundan sonra köylerdeki vatandaşların sorunlarını getirip muhatap bulma şansı kalmadı" dedi.

Derslik ihtiyacının yüzde 50 arttığını belirten Sönmez, "4+4+4 sistemi ile 6500 olan derslik ihtiyacı 9500'ün üzerine çıktı. Kentimizde bir Suriye sorunu var" dedi.

GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK

Hatice Büyükbeşe ise, kadın, engelli ve eğitim konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, "Bu konularda hassas biriyim. Bundan sonra da sizlere bir telefon kadar yakınım" dedi. Menderes Karaduman ise, insan idaresinin zor bir olay olduğunu belirterek şunları söyledi:"Bazan birbirimizi kırdığımız günler oldu.. Ben hepinizden helallik istiyorum. Alnımız ak, başımız dik görev yaptık. Meclisler içerisinde işini en şeffaf, en demokratik yapan meclis olarak tarihe geçeceğiz. Sizlerle mecliste tanıştık. Halis niyet olursa görüşmeler devam edecek. Bizlerin İslahiye, Karkamış'ta sizlerinde Gaziantep'te eviniz var" dedi. Çok önemli işlere imza attıklarını, köy hizmetlerinin yeri ve terör konusunda aldıkları kararı bu anlamda çok önemsediklerini söyleyen Karaduman, "Bu ülkede yaşayan herkes kardeştir. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat vermeyelim. Allah yolunuzu açık etsin" diye konuştu.

MERAL KINACILAR